Connect with us
Camera Deputaților se reunește joi, în sesiune extraordinară, pentru modificarea Codului Fiscal.

Politic

Codul Fiscal modificat – principalele prevederi adoptate

Deputații se reunesc astăzi în sedință extraordinară pentru modificarea Codului Fiscal. Miercuri, comisia de buget-finanțe a hotărât scutirea pensionarilor de la plata contribuției asigurărilot sociale, dar și neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei.

UPDATE, ora 16:46: În cadrul sesiunii extraordinare de astăzi, 5 ianuarie 2017, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care elimină plata CASS pentru toate pensiile. Totodată, aviz pozitiv a primit și proiectul prin care se elimină impozitul pe venit pentru pensiile sub 2000 RON.

Președintele comisiei, Viorel Ștefan, a propus amendarea proiectului în sensul ca doar pensiile sub 2.000 de lei să fie neimpozitate, amendament adoptat cu 14 voturi „pentru”, cele ale PSD, și opt împotrivă, ale Opoziției.

Citește și: Dacian Cioloș clarifică situația: „Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal”

Conform acestuia, înainte de aplicarea acestor măsuri, obligația de transfer de la bugetul de stat către Casa de Sănătate era „undeva la 600 — 650 milioane de euro” iar după implementarea măsurilor, impactul va crește „cu încă vreo 300 milioane de euro”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top