Connect with us
Sorin Grindeanu va face anunțul despre ordonanța de urgență. Premierul va anunța dacă abrogă sau nu OUG 13.

Politic

Sorin Grindeanu: „Mâine vom abroga ordonanța de urgență”

Sorin Grindeanu va face un anunț despre controversata ordonanță de urgență. Premierul a anunțat că va face o declarație publică la ora 20:30.

Declarații Sorin Grindeanu

Multe opinii venind din partea colegilor mei de partid, colegi din coaliția guvernamentală. Am auzit foarte multe opinii de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi, după aceste opinii, să vă spun decizia mea ca prim ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea mea. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. Este ultima mea dorință de a se ajunge la așa ceva. Vreau să vă spun că tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp e normal, e chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea. Pe de altă parte, dincolo de mitinguri, și am urmărit cu atenție și am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitatea, s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte membrii și suținătorii noștri…Am luat câteva decizii:

1. Mâine vom face în regim de urgență o ședință de urgență pentru abrogarea acestei ordonanțe. Termenul folosit de Administrația Prezidențială atunci când mi-a cerut să abrogăm această ordonanță. E nevoie de a avea o concordanță între ceea ce înseamnă CCR și cazul real.

2. Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea acestei ordonanțe nu au fost comunicate. Îmi doresc să punem în practică programul de guvernare.

Știre inițială: Primul semnal l-a dat Liviu Dragnea care a spus că se gândește la soluția de a abroga legea.

„Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus.

O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile”, a spus Dragnea.

Citește și: PSD ia în calcul abrogarea OUG 13. Dragnea: „Se poate vorbi de abrogare”

El susţine că nu vrea să existe un conflict între români.

„Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top