Connect with us
Florin Iordache va demisiona din funcția de ministru al Justiției. Potrivit unor surse, Iordache ar urma să facă anunțul astăzi.

Politic

Surse: Florin Iordache va demisiona din funcția de ministru al Justiției

Potrivit unor surse, Florin Iordache va demisiona din funcția de ministru al Justiției. Decizia vine după ce premierul a anunțat că va abroga ordonanța de urgență.

Ministrul Justiției ar putea să-și dea astăzi demisia

În ieșirea publică de sâmbătă seara, primul ministru a declarat că ministrul Justitiei este cel care „își asumă consecințele”.

„Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea acestei ordonanțe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legatură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat.

De aceea, Ministerul Justiției și ministrul Justiției își vor asuma și își asumă consecințele.”, a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

Premierul Grindeanu a declarat că va abroga legea pentru că nu vrea ca România să fie dezbinată.

„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. (…) Folosesc termenul ‘abrogare’. (…) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanţă”, a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top