Toader: Guvernul ia în calcul sesizarea CCR pentru refuzul președintelui Iohannis de numire a doi miniștri

26.11.2018
Toader: Guvernul ia în calcul sesizarea CCR pentru refuzul președintelui Iohannis de numire a doi miniștri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni existenţa unui posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României și ia în calcul sesizarea CCR.

Prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Toader a arătat că unul dintre subiectele de discuţie s-a referit la „calea de urmat”, după ce preşedintele Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD.

„Un subiect discutat este care este calea de urmat, pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvern, revocarea unora şi numirea celorlalţi doi. Eu mi-am exprimat punctul de vedere la precedenta prezenţă aici. L-am exprimat şi în scris şi în prezenţa dumneavoastră. Sigur că având convingerea în justeţea acestor argumente mi-am menţinut punctul de vedere şi azi”, a spus Tudorel Toader, la Parlament.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Ce a decis Klaus Iohannis: „Nu va mai exista nicio…

El a precizat că până luni va redacta un draft privind o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte.

„Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi”, a declarat ministrul Justiţiei la Parlament.

El a spus că acest lucru nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens

„Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la nivelul MJ vom redacta acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl vom prezenta, îl vom discuta şi apoi cei care au competenţele de a decide vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea cu un astfel de conflict, posibila sesizare venind, cel mai probabil, dacă va veni, de la Guvern, parte a conflictului, adică sub semnătura doamnei premier”, a adăugat Toader.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că noua propunere de remaniere a PSD va fi analizată după Ziua Naţională.

foto: hepta.ro

Comentarii
  • anonim spune:

    TUDOREL AI LUPTAT MULY SA TE POZEZI CU CEI TRE TRANDAFUIRU.ITI ADUC UN BUCHET NUMAI SA SCAPAM DE TINE.LICHEA NENOROCIT.VREI SA TE DAI MARE,DAR AI AJUNS DE RTASUL LUMI,SLUGA LUI FLAUSATU.SERVITOR,DE UNDE CREZI CA AI VENIT DELA COMUNISTI.NU AM APUCAT UN M.J.MAI PERVERS,RAZBUNTOR SI PROST CA TINE TOTI CARE AU FOST INAINTEA TA.AU FOST PRPOSTI SI NU AU APLICAT CONSTITUTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *