Politic

Tomac, despre instituirea stării de urgență: Iohannis a luat decizia corectă

Eugen Tomac a afirmat că președintele Klaus Iohannis a luat decizia corectă prin instituirea stării de urgență. Liderul PMP face apel către români să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile autorităților. Și USR solicită guvernului să gestioneze „cu înțelepciune” prerogativele pe care le are.

Decretarea Stării de Urgenţă de către Preşedintele Iohannis este decizia corectă. Din trei motive: 1. Se pot lua măsuri mai tranşante în stoparea avansului epidemiei în conformitate cu OUG 1/1999. 2. Armata poate fi mobilizată pentru a ajuta autorităţile civile în impunerea respectării deciziilor dispuse de la nivel guvernamental. 3. Pot fi luate, în vederea limitării epidemiei, măsuri de restrângere a drepturilor şi libertăţilor cetățenești”, scrie Eugen Tomac, pe Facebook.

El a subliniat că PMP a fost primul partid care a cerut instituirea stării de urgență și face apel către români să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile autorităților.

„Încă o dată, #PMP face apel către români să rămână calmi şi să urmeze instrucţiunile venite din partea autorităţilor statului. Chiar dacă vor exista pârghii de acţiune ale instituţiilor statului pentru a se asigura că se respectă măsurile de izolare şi carantină, asta nu înseamnă că nu este în continuare nevoie de o cooperare voluntară din partea românilor. Cu răbdare şi înţelepciune, vom trece şi peste acest coşmarovirus. Dumnezeu să ajute România şi să-i protejeze pe români”, se mai arată în postarea lui Tomac.

Și USR a reacționat la anunțul președintelui privind instituirea stării de urgență.

„Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele pe care le capătă prin instituirea stării de urgență. Prioritatea numărul 1 este limitarea efectelor crizei de sănătate publică, iar toate eforturile trebuie îndreptate în acea direcție. De asemenea așteptăm din partea guvernului planul de măsuri economice menite să limiteze efectele crizei asupra locurilor de munca, bugetelor publice și companiilor”, se arată în postarea USR de pe Facebook.

Klaus Iohannis a anunțat că de luni, în România va fi declanșată starea de urgență.

Share
Scris de
Huff

Acest site foloseste cookies.

Read More