Connect with us
Traian Băsescu, adevăratul motiv pentru care Iohannis a declarat stare de urgență

Politic

Traian Băsescu, adevăratul motiv pentru care Iohannis a declarat stare de urgență

Traian Băsescu a intervenit la România TV, unde a declarat care este adevăratul motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a declarat stare de urgență.

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat decizia lui Klaus Iohannis de a decreta stare de urgență. Iohannis a anunțat sâmbătă că începând de luni România va fi în stare de urgență, lucru ce va da „super puteri” ministrului de Interne, iar achizițiile de echipamente medicale se pot cumpăra prin proceduri foarte simplificate.

Traian Băsescu apreciază că această decizie a venit mult prea târziu. Aceasta trebuia luată de acum o lună punctează Băsescu, care menționează că, probabil Iohannis nu a pregătit un proiect de decret și de aceea abia de luni va fi decretată starea de urgență.

„Suntem cu cel puţin o lună întârziere. După mine nu mai este de aşteptat niciun minut”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

„De ce se instituie stare de urgență de la începutul săptămânii viitoare și nu de azi? Răspunsul este simplu: nu este pregătit un proiect de decret sau orgoliul ne face să spunem că mai putem aștepta două zile”, a mai afirmat Traian Băsescu.

„Ce ne împiedică să închidem mall-urile? Ce ne împiedică să oprim transportul public? Ce ne împiedică să rechiziţionăm hoteluri, pentru carantină?”, s-a mai întrebat fostul preşedinte.

„Introducerea stării de urgenţă este pentru protejarea populaţiei. Aceasta e una dintre măsurile care nu reuşesc dacă nu există un parteneriat între stat şi cetăţean. Nu trebuie ajuns în situaţia în care statul să impună cu forţa respectarea măsurilor impuse”, a mai spus Băsescu.

Starea de urgență este o măsură excepțională și se instituie în cazuri în care există riscul apariției „unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre”.

O singură dată a mai fost decretată stare de urgență în România, acest lucru având loc în timpul mineriadelor din 1999, atunci când în timpul nopții de 21-22 ianuarie 1999 a fost emisă ordonanța de urgență care instituia starea de urgență pe întreg teritoriul României.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

5 Comments

5 Comments

  1. +petre

    2020-03-15T11:29:01+02:00 at 11:29

    socrul dorobantilor se baga in seama cu orice ocazie,stai linistit lae……..

  2. Marian

    2020-03-15T10:45:16+02:00 at 10:45

    Mai base tu ar trebuii sa fi la parnaie !!!

  3. budescu mitică

    2020-03-15T07:47:40+02:00 at 7:47

    Are dreptate. Trebuiau închise aeroporturile, etc- de acum o lună, dar prostia este la noi acasă. Ne dăm mari cu optimismul nostru, cînd în situaţii extraordinare se iau măsuri extraordinare.

  4. Adrian

    2020-03-15T01:46:16+02:00 at 1:46

    Ba Basinescu ,tu si cind ai dreptate (destul de rar )la cit rau ai facut Romaniei ,ne scirbesti cind te vedem , stai in banca ta si bucurate de anii cu imunitate ce ti-au mai ramas .Limbric politic ce esti.

  5. MIHALACHE ION

    2020-03-14T21:20:55+02:00 at 21:20

    BASESCU,DU-TE LA FURAT,ACOLO E PENTRU TINE SI ACOLITII TAI,FRUMOSULE !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top