Data: 19 Mar. 2017, Ora publicării:20:23

Traian Băsescu îi cere lui Iohannis să o demită pe Laura Codruța Kovesi

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, cel care a numit-o pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA îi cere acum demisia.

Argumentul lui Băsescu e decizia recentă a Curții Constituționale privind depășirea atribuțiilor procurorilor DNA în cazul ordonanței 13 emisă de guvernul Grindeanu.

„Relaxarea cu care priveşte acest lucru domnul preşedinte nu face decât să relativizeze Constituţia. Aşa ceva se taie din rădacină. Dacă va fi tratată cu indiferenţă, se crează precedentul încălcării Constituţiei la vârful statului. Dacă se încalcă unul dintre principiile fundamentale, ce mai contează restul de încălcări?

Primul articol din Constituţie cu privire la preşedinte este că acesta veghează la funcţionarea instituţiilor. Mi se pare un abandon de la principiile constituţionale, o chestiune de lipsă de responsabilitate faţă de respectarea Constituţiei şi faţă de atribuţiunile pe care le are”, a declarat Băsescu la România TV.

Băsescu nu mai e fan Kovesi

„Dacă România trece peste acest episod spunând ‘dă-i că merge şi aşa’, facem din statul ăsta statul lui Dorel. Mâine o să zică: ‘Eh, şi dacă vă încălcăm dreptul la libertate unde e problema? Dacă vă încălcăm dreptul la sănătate, la învăţătură, la intimitate, unde e problema?’ La încălcarea Constituţiei nu mai este variantă. Se taie precum tai cu bisturiul.

CITEȘTE ȘI: Scandal în ALDE. Tăriceanu îl acuză pe Daniel Constantin de ȘANTAJ

Nu ai cum să creezi precedentul încălcării Constituţiei. Mai ales să o faci cu bună ştiinţă. Eu aş fi făcut demult (i-ar fi dat afară pe Kovesi şi Lazăr – n.r.). Probabil a doua zi după ce apărea în mod oficial (decizia CCR – n.r.) îi chemam, le spuneam că nu există nicio altă soluţie, ‘oricât aţi fi de buni'”, a mai completat fostul președinte.

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 19 Mar. 2017, Ultima actualizare: 19 Mar. 2017 20:23
Scris de , în Politic
loading...
Comentarii