Traian Băsescu, nou atac la Liviu Dragnea. Ce spune despre dosarul Referendumului

18.09.2018
Traian Băsescu, nou atac la Liviu Dragnea. Ce spune despre dosarul Referendumului

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat din nou pe șeful PSD, Liviu Dragnea.

Băsescu spune că Dragnea este prieten cu Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, iar în baza acestei prietenii a obținut doar o condamnare cu suspendare în dosarul Referendumului

Părerea mea este că Dragnea n-a vrut niciodată să dea o lege a amnistiei sau o graţiere. N-a vrut. Tocmai datorită legăturilor lui cu sistemul. El este prieten cu Coldea, cu Kovesi, cu… El a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului pentru că a fost plină de bunăvoinţă Kovesi. Sunt probe că s-au furat peste două milioane de voturi. Eu am parte din aceste probe” a afirmat Traian Băsescu luni, la TVR.

În momentul în care i s-a spus de către moderator că informaţiile pe acest subiect nu se regăsesc în decizia de condamnare, Băsescu a replicat: „Nu, pentru că procurorii n-au pus toată grozăvia furtului de la referendum în dosare, să fim clari!”. 

El a susţinut că judecătorii care au dispus sentinţa cu suspendare în cazul preşedintelui PSD nu au dat o decizie „cu dedicaţie”, ci au judecat pe probele depuse de procurori la dosar.

„Dragnea a avut un tratament preferenţial. El trebuia să ia ani grei de puşcărie pentru dosarul Referendumului” a susţinut Băsescu.

Fostul şef al statului a spus că preşedinţii de secţii de votare de la referendumul pentru suspendarea sa au fost coordonaţi de Liviu Dragnea şi că, dacă dosarul ar fi fost instrumentat „cum trebuie”, sute dintre aceştia ar fi fost condamnaţi pentru fraudă.

„Dacă DNA-ul făcea dosarul cum trebuie, cu toate probele pe care le aveau, erau sute de şefi de secţii de votare care trebuiau băgaţi în puşcărie. Dragnea a fost menajat de către Kovesi” a mai afirmat Traian Băsescu.

Articolul continua dupa publicitate

Citește și: Șoc pe scena politică! Demisionează Viorica Dăncilă? Cine ar putea să o înlocuiască