Connect with us
Traian Băsescu rămâne fără cetățenia moldoveană. Surprinzătorul anunț a fost făcut noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Politic

Traian Băsescu rămâne fără cetățenia moldovenească

Traian Băsescu rămâne fără cetățenia moldovenească. Surprinzătorul anunț a fost făcut de Igor Dodon, prezent la emisiunea Glavnâi provos, potrivit report.md. Liderul de la Chișinău și-a argumentat poziția, menționând că Traian Băsescu a obținut cetățenia prin încălcarea procedurii.

Traian Băsescu rămâne fără cetățenia moldovenească : nu a îndeplinit toate criteriile!

Liderul pro-rus de peste Prut nu a exclus posibilitatea ca Băsescu să devină cetățean moldovean în următoarea perioadă. Totuși, el punctează faptul că este necesar ca fostul șef de la Cotroceni să parcurgă toate etapele necesare și abia apoi cererea sa va fi examinată.

Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni moldoveni chiar în această toamnă. Ei au depus jurământul de credință pe 3 noiembrie, chiar la Chișinău.

La vremea aceea, fostul președinte al României și-a explicat decizia de a deveni cetățean moldovean cu acte în regulă. „Moldova este o republică de care mă simt legat prin cultură, prin educaţie, prin limbă şi, mai ales, prin solidaritate. În timpul celor 10 ani de mandat am fost tot timpul alături de Moldova. Nu de puține ori am încercat să acționez în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european al acestei ţări a cărei independenţă România a cunoscut-o prima de pe mapamond.”, declara atunci Băsescu.

Fostul șef al statului român nu a ezitat să sublinieze din nou simbioza dintre România și Moldova. ”Unii mă judecă pe nedrept că n-am trimis la aprobare în Parlament legea prin care să ratificăm tratatul de frontieră cu Republica Moldova. Niciodată n-aş face aşa ceva pentru că un preşedinte român care ar face acest lucru ar consimţi prin acte ale statului român pactul Ribbentrop-Molotov(înțelegerea germano-rusă din al Doilea Război Mondial, prin care cele două mari puteri își împărțeau sfere de influență). Am convingerea că nici preşedintele Iohannis nu va trimite acea lege la promulgare.”, a adăugat Traian Băsescu.

Citește și: Președintele moldovean Igor Dodon salută victoria PSD-ului

Decizia lui Igor Dodon pare să fie o poliță de asigurare împotriva unei eventuale implicări a lui Băsescu pe scena politică de peste Prut. Fostul președinte al României nu a ascuns niciun moment faptul că are aspirații și opțiuni politice în Moldova.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top