Connect with us
Băsescu a reacționat în cazul înregistrărilor publicate de Sebastian Ghiță, în care vorbește despre condamnarea lui Dan Voiculescu.

Politic

Traian Băsescu reacționează în scandalul înregistrărilor publicate de Sebastian Ghiță

Traian Băsescu a reacționat în scandalul înregistrărilor făcute publice de Sebastian Ghiță, prin intermediul televiziunii sale, România TV.

După ce o ultimă înregistrare prezintă o discuție a fostului președinte cu un interlocutor anonim, privind condamnarea lui Dan Voiculescu și mutarea judecătoarei Camelia Bogdan în locul lui Stan Mustață, Băsescu a făcut precizări pe pagina sa de Facebook.

Liderul PMP spună că înregistrările sunt reale, dar editate, și că nu a discutat cu Camelia Bogdan despre condamnarea lui Dan Voiculescu.

Băsescu: Înregistrările au fost editate

„Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul “Ghiţă face dreptate”. Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări:

1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016;

2. Recunosc înregistrările ca fiind reale;

3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii;

4. Nu m-am întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu am discutat cu domnia sa dosarul Voiculescu;

5. Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA (Voiculescu);

6. Încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, am vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunoşteam. În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI”, a scris Băsescu pe Facebook.

Discuția lui Băsescu cu interlocutorul anonim. Stenograme

I: Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

I:Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

B: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

I:Probleme cu dosarul Voiculescu?

B: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâîne îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

I: Sunteţi supărat pe ei.

B: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top