Connect with us
Traian Băsescu, adevăratul motiv pentru care Iohannis a declarat stare de urgență

Politic

Traian Băsescu va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: „Liberalii trebuie să facă niște negocieri”

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a reiterat marţi că va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a declarat că biectivul de a scăpa de social-democraţi de la guvernare este „extrem de important”. Însă a subliniat că liberalii, care şi-au asumat iniţierea acestui demers, trebuie să facă „nişte” negocieri.

„Nu facem nazuri la Victor Ponta când e vorba de căderea Guvernului Dăncilă. Victor Ponta intră la cantităţi neglijabile. Obiectivul de a scăpa de PSD de la guvernare mi se pare extrem de important. Totul este să nu fim bătuţi ca data trecută. Adică să ne cerem să luăm o bătaie. Măcar să pierdem onorabil, la un 20 – 30 de voturi, ceea ce înseamnă că liberalii care şi-au asumat iniţierea moţiunii trebuie să facă nişte negocieri”, a precizat Băsescu, după şedinţa PMP.

Întrebat ce i-ar recomanda liderului PNL, Ludovic Orban, în privinţa acestor negocieri, Traian Băsescu a spus: „Nu pot să îi dau decât un sfat, având în vedere că azi avem la Senat votul la autonomia teritorială a ţinutului secuiesc: să nu voteze această lege”.

Te-ar putea interesa și: PNL anunță o moțiune de cenzură contra Guvernului Dăncilă. Cum răspunde PSD

PNL caută din nou să răstoarne guvernul PSD prin moțiune de cenzură. Liberalii vor purta negocieri cu ceilalți parlamentari din Opoziție pentru a susține moțiunea prin care să dea jos Guvernul Dăncilă.

Președinele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat că va declanșa o moțiune de cenzură contra cabinetului PSD, după scandalul privind posibila suspendare a contribuțiilor la pilonul II de pensii.

Citește și: Ministrul de Finanțe, despre pilonul I și II de pensii: „Se face o analiză, este prematur să discutăm fel de fel de scenarii”

Citește și: Viorica Dăncilă: „Pilonul II de pensii nu se desființează, dar ar putea suferi modificări”

„Considerăm că este vital ca această moţiune să treacă de Parlamentul României şi ne exprimăm speranţa că în Parlament mai există oameni de bună credinţă şi lucizi care să înţeleagă că acest Guvern este toxic, ne face de râs în plan internaţional, dar în primul rând subminează bunăstarea cetăţenilor României, lucru care nu poate fi acceptat.

În plus, demontează toate instituţiile statului român şi încearcă să le controleze politic, folosesc în interacţiunea cu cetăţeni simpli sau cu membri ai Opoziţiei instituţii ale statului român, ceea ce este de netolerat. Aşadar, până la sfârşitul acestei sesiuni sperăm ca Guvernul Dragnea-Dăncilă să cadă”, a afirmat liderul deputaţilor PNL, la Parlament. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top