Connect with us

Politic

Tudorel Toader a ignorat avizul CSM: Adina Florea, propusă la șefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, Toader a precizat că a transmis către şeful statului propunerile de numire a Elenei Giorgiana Hosu în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT şi a Florenei-Esther Sterschi în funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ.

„Astăzi am transmis către preşedintele României următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere: Adina Florea – procuror-şef DNA; Elena Giorgiana Hosu – procuror-şef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi – procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Pe 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citește și: Adina Florea, propusă șefă a DNA, a primit aviz negativ de la CSM

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată.

Citește și: CSM o face praf pe Adina Florea! Critici dure pentru propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA

În şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Adina Florea a criticat activitatea DNA, vorbind despre numărul mare de dosare nesoluţionate şi despre faptul că direcţia s-a axat mai mult pe soluţionarea celor care au ca obiect abuzul în serviciu, în loc să se ocupe de cele deschise pe infracţiuni de corupţie la nivel înalt,

Ce crede Adina Florea despre DNA

„Percepţia mea a fost aceea că DNA şi-a desfăşurat activitatea într-un mod ermetic, fără colaborare cu celelalte instituţii de Parchet. (…) O altă vulnerabilitate pe care am descoperit-o se referă la pasivitatea la semnalele publice legate de încălcarea legii de către procurori.

Nu a fost o intenţie de verificare profesională a lor. Consider că activitatea profesională a procurorilor trebuie să fie o activitate discretă, caracterizată prin confidenţialitatea actelor de urmărire penală, legalitatea acestora, nu prin transformarea anumitor persoane în vedete în spaţiul public”, a declarat Adina Florea în faţa membrilor CSM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top