Connect with us
Un ministru al Cabinetului Dăcnilă, audiat la Parchetul General

Politic

Un ministru al Cabinetului Dăcnilă, audiat la Parchetul General

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a refuzat să dea declarații în dosarul în care a fost audiat la Parchetul General: „Nu dau declarații!”, a declarat ministru la ieșire de la Parchetul General.

Radu Oprea a stat două ore. Este vorba de o speță mai veche. Acesta a venit însoțit de avocatul său. Un ministru din cabinetul Dăncilă este audiat la Parchetul General la această oră. Este vorba despre Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri.

Ministrul a fost citat pentru a aduce explicații, dar nu se știe încă despre ce dosar este vorba.

Are un dosar în care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Oprea a fost prefect al județului Prahova timp de mai mulți ani.

Radu Oprea a mai avut ceva probleme în trecut

Radu Oprea a refuzat să facă declarații despre dosarul în care a fost audiat la Parchetul General: „Nu dau declarații!”, a spus ministru la ieșire de la Parchetul General.

Surse judiciare au declarat pentru Evenimentul zilei că numele ministrului pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea (fost prefect de Prahova) figurează într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani deferit justiției în 2016 de către Parchetul de pe lâgă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul nu a ajuns să fie judecat pe fondul cauzei, ci s-a oprit în faza de cameră preliminară, fază care nu este public, iar judecatorii au returnat dosarul procurorilor.

Radu Oprea: Ce se întâmplă pe scena politică nu afecteaza economia

Mediul de afaceri din România şi economia ţării nu sunt afectate de ceea ce se întâmplă pe scena politică, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, într-un interviu acordat AGERPRES.

În opinia sa, firmele au parte de stabilitate şi predictibilitate în România, drept dovadă fiind creşterea investiţiilor străine cu 24% în primele patru luni ale anului.

Să fii antreprenor înseamnă să-ţi asumi riscuri, a completat ministrul. El consideră că oamenii de afaceri au încredere în statul român, însă a admis că există multe lucruri care trebuie îmbunătăţite.

Oprea a mai spus, în interviu, că toţi câştigătorii din programul Start-Up Nation 2017 sunt aşteptaţi să-şi ia banii şi să se apuce de treabă. Pentru ediţia din acest an, care va începe în funcţie de cum se vor derula plăţile pentru etapa de anul trecut, Oprea se aşteaptă la un număr dublu de înscrieri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top