Connect with us
Un nou semn de circulație pentru șoferi, noi reguli care te pot lăsa fară permis

Politic

Un nou semn de circulație pentru șoferi, noi reguli care te pot lăsa fară permis

Șoferii și conducătorii auto trebuie să țină cont de modificarea codului rutier. Un nou semn de circulație a fost introdus în lege, iar toți șoferii trebuie să țină cont de el. Decizia a intrat deja în vigoare, după ce a fost votată marți în  Camera Deputaților. Legilația auto a fost modificată în felul următor:

Șoferii trebuie să țină cont de conducătorii auto cu probleme de auz

Imediat după ce proiectul de lege va fi adoptat de Președintele României, Klaus Iohannis, conducătorii auto trebuie să avertizeze cu semnale luminoase dacă șoferul cu deficiențe de auz se află în pericol.

De asemenea atunci când un șofer cu probleme de auz este oprit în trafic, cu ajutorul semnului amplasat vizibil poliția va trebui să cheme un interpret al limbajului semnelor.

Proiectul de lege care schimbă codul rutier

Semn soferi deficiente de auz

Semn soferi deficiente de auz

Imaginea de mai sus este cea oficială care trebuie amplasată conform proiectului de lege în modul urmtător:

  • la autovehiculele din categoria AM, A1, A2 şi A, în partea din spate, lângă numărul de înmatriculare sau de înregistrare după caz;
  • la celelalte autovehicule, pe lunetă, în partea dreaptă sau stângă sus;
  • la autovehiculele care nu sunt prevăzute cu lentă, pe caroserie în partea dreaptă sau stângă sus;
  • la autovehiculele care tractează o remorcă, pe caroseria remorcii, în partea dreaptă sau stângă sus”, arată proiectul adoptat, marţi, de către deputaţi.

Alte prevederi din legea adoptată marți, se schimbă codul rutier

„Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul internaţional distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilităţi de auz, sub forma unui pătrat de culoare albă, cu latura de 100 mm, având în centru reprezentarea grafică folosită la nivel internaţional”, se arată în proiectul de lege.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top