Connect with us
Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Iranului

Politic

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Iranului

Uniunea Europeană (UE) a reînnoit joi pentru un an sancţiunile contra a mai mult de 80 de personalităţi iraniene. Măsura a fost luată pentru a protesta împotriva „încălcărilor grave ale drepturilor omului” în această ţară.

„Consiliul a decis să prelungească până la 13 aprilie 2019 măsurile restrictive împotriva a 82 de persoane (…), având în vedere grave încălcări ale drepturilor omului în Iran„, a anunţat UE într-un comunicat.

Sancţiunile în vigoare din 2011 constau dintr-o îngheţare a activelor în UE a 82 de personalităţi – dintre care ofiţeri militari de rang înalt, judecători, procurori, responsabili de poliţie sau ai serviciilor de informaţii. De asemenea, şefi de miliţii şi directori de penitenciare.

Și interdicţia pentru acestea de a se duce în UE. Cei 28 de membri ai UE interzic de asemenea vânzarea de echipamente către Iran ce ar putea fi utilizate pentru represiune şi controlul comunicaţiilor.

Aceste sancţiuni au fost impuse pentru a protesta după reprimarea manifestaţiilor organizate împotriva realegerii contestate a lui Mahmoud Ahmadinejad în perioada iunie-decembrie 2009, care au făcut zeci de morţi şi au condus la mii de arestări.

Ele sunt distincte de sancţiunile economice şi individuale grele impuse Iranului din cauza activităţilor sale nucleare controversate ridicate in ianuarie 2016, la şase luni după încheierea unui acord între Teheran şi marile puteri asupra desfiinţării acestui program nuclear.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Șapte iranieni, uciși după o lovitură aerienă în Siria. Cine sunt victimele

După ce inițial a fost raportat un număr mult mai mic, agenția de presă Reuters anunță că un număr de șapte membri ai personalului militar iranian au fost ucişi în lovitura aeriană efectuată duminică asupra unei baze aeriene siriene.

Guvernul Siriei şi aliatul său Iranul au acuzat Israelul pentru atacul asupra bazei aeriene Tiyas sau T-4 de lângă Homs. Ceva ce Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat.

Corpurile iranienilor, descrişi drept consilieri militari, au fost transportate pe calea aerului înapoi în Iran. Iar înmormântările urmează să aibă loc mai târziu marţi, potrivit Tasnim. Anterior, mass-media iraniene au anunţat că patru membri ai personalului militar iranian au fost ucişi.

CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: Donald Trump avertizează regimul de la Teheran, în contextul protestelor din Iran
Donald Trump avertizează Iranul să înceteze “jocul cu focul”
Premierul Turciei, Binali Yildirim, le cere Rusiei și SUA să înceteze cearta cu privire la Siria

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top