Connect with us
Valeriu Zgonea și Grațiela Gavrilescu s-au prezentat miercuri la DNA. Cei doi au fost audiați de procurori în dosare diferite.

Politic

Update: Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influență

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a ajuns, miercuri, la DNA Ploieşti. Potrivit unor surse judiciare, el are calitatea de suspect, fiind acuzat de fapte de corupţie.

UPDATE: Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență.

El este acuzat că a intervenit la funcţionari publici pentru ca o rudă a fostului consilier judeţean de la CJ Buzău, Dumitru Dobrică, să fie numită preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională. Ulterior acesta a fost numit și secretar de stat.

În schimbul acestui favor, Zgonea a primit o excursie la Viena şi contravaloarea unor ”cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna”.

Știrea inițială:

Valeriu Zgonea a ajuns la sediul DNA Ploieşti, miercuri, cu puţin înainte de ora 11.00, oră la care fusese citat, potrivit unor surse judiciare.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a venit însoţit de avocat, iar la intrarea în sediul parchetului nu a făcut declaraţii.

Conform surselor citate de news.ro, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor are calitatea de suspect, fiind acuzat de fapte de corupţie.

Grațiela Gavrilescu, audiată în dosarul Ordonanței 13

Pe de altă parte și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, s-a prezentat miercuri la sediul DNA București. Ea a fost citată în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare al OUG 13

Graţiela Gavrilescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 12.30 şi la intrare nu a făcut nicio declaraţie despre dosarul în care a fost citată.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Graţiela Gavrilescu a fost citată să dea declaraţii în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare OUG 13,

Direcţia Naţională Anticorupţie a început o anchetă cu privire la modul de elaborarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top