Connect with us
Vârful epidemiei în România. Ce zic specialiștii din America

Politic

Vârful epidemiei în România. Ce zic specialiștii din America

O echipă de specialiști din Washington au făcut o analiză privind epidemia de coronavirus. Vârful epidemiei în România ar putea fi mai devreme decât s-a crezut.

Vârful epidemiei în România. Ce zic specialiștii din America

Institutul de Evaluare a Sănătății din Washington a analizat situația epidemiei de coronavirus. Această analiză a conține informații și despre țara noastră, mai ales în ceea ce privește vârful epidemiei.

Acesta ar trebui să fie undeva în luna mai. Studiul realizat de SUA arată că vârful epidemiei de coronavirus în țara noastră ar trebui să fie înregistrat în zilele de 14-15 aprilie. Institutul de Evaluare a Sănătății din Washington, SUA a arătat că datele legate de țara noastră prezic ultimele decese cauzate de virus pe data de 7 mai.

Grupul de Comunicare Socială ne-a informat în ultima zi a săptămânii trecute că în ultimele 24 ore s-au înregistrat 314 cazuri noi de coronavirus. Numărul total al oamenilor infectați a ajuns la 6300 pe teritoriul întregii țări.

Până ieri, din cele 6300 persoane infectate cu noul coronavirus, 852 au fost vindecate și de asemenea, externate din spital.

Pe același subiect, specialiștii români declară că epidemia se va întinde pe perioada de 2 ani. De altfel, ei spun că intensitatea epidemiei va scădea anul următor.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a declarat profesorul Alexandru Rafila care este și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Dacă vârful epidemiei va fi atins în zilele următoare sau nu, vom afla cât de curând.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top