Victor Ponta: „Firea este singura care se salvează din falimentul în care duce Dragnea tot PSD-ul”

01.09.2018
Victor Ponta: „Firea este singura care se salvează din falimentul în care duce Dragnea tot PSD-ul”

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, susţine că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este singura care „se salvează” din „falimentul” în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duce partidul.

„Firea este singura care se salvează din falimentul în care duce Dragnea tot PSD-ul /oricine se afişează cu Dragnea va pierde /cei din CEX PSD se comportă la fel ca CPEX ul PCR în 1989 /păcat de PSD – păcat de România!

Update : în toate sondajele adevărate ( nu alea făcute de fomiştii plătiţi de Dragnea) cele mai populare personalităţi din PSD erau: Ponta, Andronescu, Firea (după aceştia prăpastie)/ce ghinion că toţi trei au fost îndepărtaţi?!?”, scrie fostul premier, într-o postare pe Facebook.

Liderii PSD s-au reunit, sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), care este urmată de o reuniune a grupurilor parlamentare reunite ale formaţiunii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sâmbătă că are o relaţie „tensionată” cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, aceasta a prtecizat că există „o breşă” între ei din cauza faptului că liderul social-democraţilor nu doreşte „să renunţe” la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Întrebată la plecarea de la şedinţa CExN a PSD care este relaţia sa în acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Îmi pare rău să spun, dar este tensionată”.

Totodată, Firea a precizat că rezolvarea acestei situaţii depinde mult şi de Liviu Dragnea.

„Depinde mult şi de dumnealui. Eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat – şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi”, a adăugat Firea.

Întrebată de ce nu a adus în discuţie în şedinţa CExN retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, Firea a spus că i se reproşează mereu că este nouă în partid.

Mie mi se repetă la fiecare Comitet Executiv că sunt nouă în partid şi că s-o las mai moale cu propunerile prea curajoase şi, dacă se consideră că este nevoie de schimbarea conducerii partidului, cred că trebuie doamnele şi domnii care sunt mai vechi în partid să analizeze şi să facă aceste propuneri.

Să vadă dacă în urma votului există un sufragiu majoritar şi să se organizeze sau nu congres. Nu pot eu, repet, om căruia i se reproşează mereu că este nou în politică şi în partid, să vin să stric ordinea statutară a partidului”, a afirmat Firea.

Foto: hepta.ro