Connect with us
Victor Ponta: „Princopalul câștigător al acestei moțiuni este Călin Popescu Tăriceanu”

Politic

Victor Ponta: „Principalul câștigător al acestei moțiuni este Călin Popescu Tăriceanu”

La scurt timp după ce moțoiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, consideră că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este principalul câştigător.

Ponta a declarat într-o emisiune la Realitatea TV că preşedintele ALDE a pus condiţii pentru votul Legislativului.

Categoric, pierzătorul acestei moţiuni este domnul Orban. Câştigătorul acestei moţiuni este domnul Tăriceanu şi eu sper că şi Pro România, cu Sorin Cîmpeanu, dar domnul Tăriceanu, care a zis: ‘Bine, OK, Guvernul nu cade, dar ordonanţă pe aia nu daţi, suspendarea lui Iohannis nu'”, a afirmat Victor Ponta.

Pe de altă parte, preşedintele Pro România crede că Tăriceanu a respins ideea de aprobare prin ordonanţe de urgenţă a Codurilor penal şi de procedură penală din raţiuni electorale.

Eu cred că domnul Tăriceanu are ca obiectiv, altfel legitim, să candideze pentru funcţia de preşedinte al României anul viitor şi ştie că orice fel de ajutor de acest gen, brutal, ilegitim, forţat, dat pentru salvarea lui Dragnea îi va dinamita aceste şanse”, a adăugat Ponta.

Raluca Turcan: „Am lansat strângerea de semnături pentru demiterea lui Liviu Dragnea”

La rândul său, Raluca Turcan a dezvăluit miercuri că s-a început strângerea semnăturilor pentru ca Liviu Dragnea să fie demis și suspendat.

Explicaţii am cerut, însă nu am primit niciuna, cert este că am lansat strângerea de semnături pentru demisia şi demiterea lui Liviu Dragnea şi dorim să arătăm că, având semnăturile PNL deja puse pe masă, sper eu, semnăturile USR şi ale celor din Pro România.

Avem mai mult de o treime dintre parlamentari care îşi doresc demisia lui Liviu Dragnea. Dacă textul de Regulament nu ar fi fost modificat şi declarat neconstituţional la momentul guvernării Adrian Năstase – că, din nefericire, unele decizii ale Curţii Constituţionale erau influenţate politic -, astăzi Liviu Dragnea ar fi putut fi revocat cu o treime din numărul parlamentarilor”. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top