Politic

Viorica Dăncilă, Florin Georgescu și Nicolae Istudor, principalele variante pentru propunerea de premier (surse)

După ce Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură, coaliția de guvernământ PSD-ALDE va veni la palatul Cotroceni cu o nouă propunere de premier.

Surse citate de presa centrală anunță că sunt trei favoriți pentru a fi noul premier al țării. Iată care sunt numele vehiculate.

1.Viorica Dăncilă

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Viorica Dancila

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

2.Florin Georgescu

Născut pe 25 noiembrie 1953 la București, Florin Georgescu este prim-viceguvernator al BNR. Economist de meserie, el a fost, din 7 mai 2012 până în 21 decembrie 2012, ministru al finanțelor în Guvernul Ponta.

A fost membru în Partidul Democrației Sociale din România și membru al Biroului Executiv Central al PDSR. La data de 28 mai 1992, a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei și Finanțelor. În Guvernul Nicolae Văcăroiu, a îndeplinit funcția de ministru de stat, ministrul finanțelor (19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996).

La data de 2 februarie 2007, președintele României, Traian Băsescu, i-a conferit Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Mare Ofițer, pentru „cea mai spectaculoasă perioadă de creștere de după de cel de-al Doilea Război Mondial”, cu această ocazie fiind decorat întregul Consiliu de Administrație al BNR.

Florin Georgescu

Florin Georgescu ar urma să vină cu o echipă de diplomați sau reprezentanți europeni precum Sorin Ducaru, Sorin Moisă și Simona Miculescu.

3. Nicolae Istudor

Născut pe 24.03.1968, la București, Nicolae Istudor a fost ales în anul 2016 rector al Academiei de Studii Economice (ASE). Este vicepreședinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (2015-prezent), Membru al Consiliului Național al Cercetării Științifice (2015 – prezent) și  președinte al Comisiei de Știinte Economice si Administrarea Afacerilor din cadrul CNATDCU,
(septembrie 2012 – prezent).

Nicolae Istudor

A fost distins cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” in grad de cavaler pentru activitatea desfăşurată în vederea dezvoltării rurale şi eficientizării ramurilor agricole şi silvice în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu ocazia Zilei Naţionale a României – Preşedenţia României (2004).

Gabriela Firea a confirmat că sunt „2-3 variante de premier”, după moțiunea de cenzură. Liderii coaliției de guvernământ se vor întâlni în weekend pentru a stabili cu ce propunere vor merge la Cotroceni.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-06-21T16:31:46+03:00 16:31

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More