Connect with us
Viorica Dăncilă se duce în mai multe zone afectate de inundaţii

Politic

Viorica Dăncilă se duce în mai multe zone afectate de inundaţii

Vizită în zonele afectate de inundații. Prim-ministrul Viorica Dancilă, însoţită de membri ai Cabinetului, se deplasează luni în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna şi Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor şi comunităţilor afectate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Dăncilă: Vom asigura finanţarea necesară centrelor medicale de permanenţă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de joi Guvernul va adopta măsuri pentru asigurarea finanţării necesare celor 350 de centre medicale de permanenţă, alocând în acest sens fonduri suplimentare Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului.

„O măsură importantă pe care o luăm azi este finanţarea în domeniul Sănătăţii, asigurăm finanţarea necesară centrelor medicale de permanenţă, astfel încât pacienţii să poată să beneficieze de servicii medicale în regim de gardă, indiferent de ora sau de zona în care locuiesc.

În prezent, funcţionează aproximativ 350 de centre medicale de permanenţă, în zone izolate sau greu accesibile, în special în mediul rural. Aici este nevoie de asistenţă medicală primară, în afara programului de lucru al cabinetelor de medicină de familie.

Pentru aceste centre vom aloca fonduri suplimentare Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a precizat Dăncilă.

Citește și: Pensii mărite de la 1 iulie! Viorica Dăncilă a anunțat la cât va ajunge pensia minimă

Ea a reamintit că de la 1 iulie vor fi majorate pensiile, precum şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare, începând cu 1 iulie, pensiile românilor se vor majora. Este o responsabilitate, dar şi o datorie de onoare faţă de cei peste 5 milioane de pensionari.

Punctul de pensie va creşte cu 10% de la 1 iulie 2018, respectiv de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. De asemenea, pensia minimă garantată va creşte cu 23% tot de la 1 iulie 2018, respectiv de la 520 de lei la 640 de lei.

Vorbim despre valori nete, pentru că este cunoscut faptul că pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate.

Tot de la 1 iulie se măresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi”, a arătat prim-ministrul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Politic

To Top