Politic

Weber: Vreau să lupt pentru ca nimeni să părăsească regiunea din cauza condițiilor de trai

Candidatul PPE lla șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, și-a declarat dorința de a lupta pentru o Europă în care nimeni nu va fi forțat să își părăsească regiunea din cauza condițiilor de trai precare, precizând că socialiștii europeni au politici comerciale similare cu ale lui Donald Trump.

“Doresc să lupt pentru o Europă în care nimeni nu va fi forțat să își părăsească regiunea din cauza condițiilor de trai precare. 5 milioane de români au părăsit România, și tinerii, și acest lucru nu mai poate fi acceptabil De aceea trebuie să creem condiții de muncă egale. Trebuie să investim în infrastructură pentru a oferi tinerilor un viitor mai bun. 1,1 milioane români lucrează în sectoare în care se produc produse către export. Este foarte mult. Ceea ce ne transmite un semnal clar. Putem avea un viitor economic bun numai dacă creștem condițiile sociale”, a susținut Manfred Weber sâmbătă la Summitul PPE de la București.

El îi acuză pe socialiștii europeni că abordează comerțul în mod similar cu cel al președintelui american Donald Trump.

“Socialiștii nu vor să aibă alte acorduri comerciale. Ei vor să facă la fel ca Donald Trump, să blocheze comerțul, să clădească ziduri. Eu nu vreau să creez niciun zid, eu vreau să creez punți pentru e singura cale de dezvoltare economică sustenabilă”, a transmis Weber.

Referitor la politicile sociale și pentru sănătate, politicianul PPE a declarat că trebuie susținut producerea de servicii și produse care să trateze cancerul mai bine.

“Pentru a îi susține pe cei care produc servicii noi și produse bune trebuie să merge pe această cale. 405 dintre europeni se vor confrunta în viața lor cu cancerul. Toți care au avut un astfel de caz în familie, știu cum se simte. Se simt lipsiți de speranță și dacă ar fi să îmbinăm toate datele, un master plan împotriva cancerului, atunci noi eurpoeni atunci am putea să găsim un răspuns la cancer și poate să vindecăm cancerul. Eu vreau să prezint un astfel de master plan împotriva cancerului”, a conchis liderul grupului PPE în Parlamentul European

Acest articol a fost actualizat la: 2019-03-16T14:13:00+02:00 14:13

Share
Scris de
Ioan Adi
Stiri Despre pnlWeber

Acest site foloseste cookies.

Read More