Connect with us
Wess Mitchell, în vizită oficială la Bucureşti

Politic

Wess Mitchell, în vizită oficială la Bucureşti

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se va afla luni la Bucureşti. Oficialul se află în cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga şi Bruxellesul.

„În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA – România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti”, anunţă Departamentul de Stat.

Mitchell se va afla apoi, în 19 iunie, la Zagreb, în Croaţia, unde se va întâlni cu oficiali croaţi pentru a discuta evoluţiile din Croaţia şi din regiune, inclusiv contribuţiile Croaţiei la stabilitatea regională şi la securitatea energetică.

Mitchell se va întâlni cu oficiali români şi cu analişti independenţi

În 20 şi 21 iunie, Wess Mitchell va fi la Praga, în Republica Cehă, pentru a participa la Dialogul Strategic SUA – Republica Cehă şi pentru a se întâlni cu oficiali cehi. De asemenea, va rosti un discurs la un eveniment patronat de Summit-ul European Praga.

În final în 21 – 22 iunie, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia va fi în vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu vicepremierul belgian Alexander De Croo. De asemenea, va discuta pe tema domeniilor de cooperare SUA – UE cu oficialii europeni şi va susţine un discurs la Carnegie Europe.

Wess Mitchell a preluat funcţia în octombrie 2017, anterior, el deţinând funcţia de preşedinte al Center for European Policy Analysis (CEPA), potrivit DIGI24.

Te-ar putea interesa și: Momente stânjenitoare pentru premierul Viorica Dăncilă. Ce a făcut la întâlnirea cu premierul Estoniei 

Dublă gafă la întâlnirea premierului României cu premierul Estoniei. Juri Ratas, aflat duminică la inaugurarea Consulatului onorific al ţării sale la Constanţa, a sesizat că drapelul Estoniei era aşezat invers de către organizatorii evenimentului, având culoarea albă în partea de sus, el începându-şi discursul doar după ce a întors steagul şi l-a prins corect de stativ.

Intervenţia lui Juri Ratas a avut loc sub privirile premierului Viorica Dăncilă şi ale participanţilor la eveniment, drapelul Estoniei aflându-se alături de cel al României şi cel al Uniunii Europene. Ulterior, manifestarea a continuat conform programului.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi premierul Juri Ratas au inaugurat Consulatul onorific al Republicii Estonia la Constanţa (Universitatea Ovidius), după ce sâmbătă seară cei doi au inaugurat, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, linia aeriană Tallinn-Constanţa.

În discursul său, premierul Juri Ratas a taxat subtil situaţia:

„Astăzi am putea spune că punem CORECT steagul estonian într-o altă regiune importantă din România”, a declarat Juri Ratas.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top