Connect with us
Polițiștii protestează în fața sediului MAI. Vor o majorare a salariilor. Află care sunt declarațiile unora dintre protestatari.

Știri

Polițiștii protestează în fața sediului MAI. În traficul din centrul Capitalei sunt impuse restricții

Polițiștii care protestează în fața MAI (Ministerul Afacerilor Interne) cer o mărire a salariilor. S-au strâns sute de polițiști, cu intenția de a pleca în marș spre sediul Guvernului. Protestul a impus restricții de trafic în București încă de la ora 8:00.

Polițiștii protestează în fața sediului MAI

Se pare că numărul polițiștilor care protestează a ajuns la 3.000. Aceștia cer să li se majoreze salariul. ”Vreau să fiu plătit corect, după volumul de muncă pe care îl depun. Adică fie vară, fie iarnă, eu stau pe stradă și muncesc. Ei stau ân scaunele lor, la caldurică, n-au nicio problemă. Au salarii de mii de euro și noi stăm pe câteva sute de lei. Cerem ca salariile noastre să fie mărite cu peste 100%, așa cum a promis doamna ministru. Să fie dublate. Am auzit că a promis și că își dă demisia dacă legea salarizării unitare nu intră în vigoare. Cu toate că mi-aș dori să-și dea demisia, de fapt să plece tot Guvernul, sper să nu fie aăta motivul pentru care să plece doamna ministru”, a spus unul dintre polițiștii care participă la protest. Acesta a spus că va continua să participe la proteste până când lucrurile se vor schimba.

CITEȘTE ȘI: Atac terorist la Londra: Doi români printre victime

”Protestăm față de incorectitudinea Guvernului, față de nedreptatea pe care acesta ne-o face”

”Protestăm față de incorectitudinea Guvernului, față de nedreptatea pe care acesta ne-o face. Păi zici întâi că n-ai bani și pe urmă crești și la ăla, și la ăla, și la ăla… Noi n-avem nimic împotrivă că s-au facut creșteri la sănătate, la cultură și așa mai departe. Dar dacă au crescut la ei, tre’ să crească și la noi, nu e normal? Pentru că așa s-a creat o inegalitate. Pe urmă mai e alta chestie. După aproape 20 de ani de munca, eu am înca un salariu de toată jena, de 1.800 de lei. Păi e normal?”, a mai spus un alt polițist de la proteste.

Polițiștii care protestează au cântat și imnul național și au avut și un moment special, de reculegere, pentru colegii lor care și-au pierdut viața făcându-și datoria.

Pe pancartele lor sunt scrise mesaje ca: „Modernizați sediile/posturile de poliție”, „Munca suplimentară neplătită=sclavie”, „Vreți să oferiți servicii europene cu salarii de 2 bani?”, „Raportăm: plouă în posturile de poliție”.

Protestul a început la ora 9:00 și se estimează că numărul protestatarilor va ajunge la 7.000. Se pare că la protest se află și sunt așteptați polițiști din Capitală, dar și din alte orașe ale României.

În centrul Capitalei, restricțiile de trafic au inceput încă de la ora 8:00. Traficul a fost restricționat pe Soseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu și Piața Victoriei. De la ora 9:00 au fost impuse restricții de trafic și pe Strada Academiei, între Strada Ion Campineanu și Strada Dem I. Dobrescu.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top