Connect with us
Poluare extremă în București, aer irespirabil

Știri

Poluare extremă în București, aer irespirabil și fum înecăcios

În această dimineață, Capitala s-a confruntat cu un fum înecăcios, insuportabil. Locuitorii din zona de nord și din sectorul 6 au reclamat că aerul este irespirabil. Mai multe persoane au semnalat problema și pe o rețea de socializare.

Poluare extremă în București, aer irespirabil. Incendiu în zona Periș

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că mirosul de fum resimțit este cauzat de arderile de la o fostă fabrică de porci din comuna Periș, intrată în insolvență. De altfel, acesta a anunțat că zonele cele mai afectate sunt Buftea, Otopeni și Corbeanca, unde aerul este cu adevărat irespirabil.

Costel Alexe susține că, în ciuda mirosului urât, fumul nu este toxic, încercând să-i liniștească pe localnici.

„Avem laboratorul mobil în zonă pentru a monitoriza calitatea aerului, am sesizat ISU. Și stațiile noastre de monitorizare a calității aerului și senzorii ne arată valori ridicate peste mediile admise. În momentul de față cei de la ISU trebuie să găsească soluții să stingă acel incendiu.”

Garda de Mediu a informat astăzi că, în urma controlului efectuat în Periș, au sesizat și prezenţa unui de vegetaţie spontană uscată. Acesta ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.”, scrie Garda de Mediu într-un comunicat de presă.

Deși a fost anunțată intervenția la fața locului, imaginile unui locuitor din Corbeanca arată contrariul. La primele ore ale dimineții, flăcările erau nesupravegheate și imaginea incendiului sugera că izbucnirea nu a fost una spontană.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București, în data de 8 aprilie 2020, pentru interval orar 09:30 – 20:00.  Conform ANM, situația începe să se îmbunătățească.

 

 

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top