Pompierii au intervenit, pe parcursul zilei de marţi, pentru a scoate apa din mai multe gospodării şi pentru a elibera unele căi de acces către locuinţe din județul Dâmbovița, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.
„În urma precipitaţiilor abundente căzute în data de 13 martie a.c. în judeţul Dâmboviţa, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Basarab I’ Dâmboviţa au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei, astfel:
Detaşamentul de pompieri Târgovişte a intervenit în cartierul Priseaca din Târgovişte pentru evacuarea apei din curţile a 2 gospodării; Garda de intervenţie Voineşti a intervenit în satul Gemenea din comuna Voineşti pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte şi beci)”, se precizează în comunicat.
De asemenea Detaşamentul de pompieri Găeşti a intervenit în satul Teleşti din comuna Ludeşti pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie (curte şi casă). Acelaşi detaşament a acţionat în comuna Gura Foii la decolmatarea unui podeţ, pentru eliberarea unei căi de acces către cinci gospodării (calea de acces fiind inundată).
Tot în comunicat, ISU Dâmboviţa precizează că Detaşamentul de pompieri Pucioasa a intervenit în localitatea Doiceşti pentru evacuarea apei din două gospodării, iar Detaşamentul de pompieri Moreni a intervenit pe strada I.L.Caragiale pentru evacuarea apei la o cale de acces spre un bloc de locuinţe. Totodată, pompierii din Moreni au acţionat în comuna I.L.Caragiale pentru evacuarea apei din curţile unor gospodării.
Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă din această după-amiază până la miezul nopţii. Avertizarea este valabilă în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov, unde pot avea loc creșteri rapide de debite și niveluri.
Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 17:15 şi 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii.
De asemenea, şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare (judeţele Harghita şi Braşov).
CITEȘTE ȘI: VREMEA: Când se opresc ploile puternice și unde este cel mai mare pericol de inundații
Cod roșu de inundații, valabil până la miezul nopții, în două județe din țară
Acest site foloseste cookies.
Read More