Știri

Ponta, despre dosarul Tony Blair: „O sa scriu adevarul”

Fostul premier Victor Ponta a fost prezent, luni, la Sectia 6 de Politie, asa cum impune controlul judiciar decis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, el anuntand ca, dupa ce au fost modificati termenii controlului judiciar, va vorbi si va scrie „adevarul”, adica exact ce a spus la instanta.

„De-acum o sa vorbesc. Adevarul, exact ce-am spus la instanta. Azi, aveti putintica rabdare ca azi. Asta fac, scriu. Va multumesc”, a raspuns el insistentelor reporterilor, la iesirea din sectia de Politie.

Instanta suprema a decis, dupa termenul de vineri, sa modifice conditiile controlului judiciar in dosarul in care Victor Ponta este acuzat de complicitate la spalare de bani. Astfel, magistratii nu ii mai interzic lui Victor Ponta sa faca declaratii publice despre dosarul in care este implicat si nu se mai mentine nici interdictia de a parasi tara, asa cum stabilisera, initial, procurorii de la DNA – serviciul teritorial Ploiesti.

Imediat dupa decizie, fostul premier a comentat, pe pagina sa de Facebook, ca a avut incredere in deciziile judecatorilor, lucru pe care il va face si in viitor.

”Ma bucur ca am avut incredere in deciziile judecatorilor – asa voi face si de acum inainte – doar pentru adevarul si dreptatea la care avem toti dreptul!”, a scris Victor Ponta.

Procurorii DNA au anuntat, in 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatorii.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More