Connect with us
Victor Ponta, la instanta suprema

Știri

Ponta, la instanta suprema care decide daca ii mentine controlul judiciar. Tot la ICCJ a ajuns si Udrea

Victor Ponta a ajuns, vineri dimineata, la sediul instantei supreme, declarand ca va cere ridicarea tuturor restrictiilor impuse de controlul judiciar, in dosarul in care este acuzat de complicitate la spalare de bani. La scurt timp, la ICCJ a ajuns si Elena Udrea pentru un termen in dosarul Gala Bute, ea declarand ca i se pare abuziva interdictia ca Ponta sa vorbeasca despre dosar, scrie News.ro.

„Voi cere judecatorilor ridicarea intregului control judiciar”, a declarat Ponta, vineri dimineata, inainte de sedinta de judecata de la instanta suprema.

La scurt timp dupa ce Ponta a facut aceasta declaratie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a ajuns si Elena Udrea, pentru un nou termen in dosarul „Gala Bute”. Ea a spus ca i se pare abuziva interdictia procurorilor ca Ponta sa vorbeasca despre dosar.
Instanta suprema judeca, vineri, contestatia fostului premier Victor Ponta fata de masura preventiva a controlului judiciar impusa de procurorii de la DNA Ploiesti in dosarul in care este acuzat de complicitate la spalare de bani.

Procurorii DNA au anuntat, in 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatorii.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Ponta trebuie sa se prezinte la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti sau la sediile instantelor ori de cate ori este chemat; sa informeze de indata organele judiciare cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; sa nu paraseasca tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului / judecatorului competent; sa nu se apropie de alte persoane mentionate in ordonanta si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale; sa nu faca declaratii in mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati in cauza, se arata in ordonanta emisa de procurorul DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top