Connect with us
Portul Constanța se închide din cauza vântului puternic. Autoritățile portuare au decis sistarea manevrelor navelor din Portul Constanța.

Știri

Portul Constanța se închide din cauza vântului puternic

Portul Constanța se închide din cauza vântului puternic. Autoritățile portuare au decis sistarea manevrelor navelor din Portul Constanța, ca urmare a rafalelor de vânt care suflă cu putere.

Portul Constanța se închide : condițiile meteo restricționează traficul maritim

Conform Mediafax, decizia a fost luată după ce în timpul nopții de luni spre marți, vântul a atins și 70 km/h. Porturile Midia și Constanța-fluvial au fost închise traficului din același motiv. La țărm, vântul atingea inclusiv 60 de km/h.

Nici Portul Mangalia nu a scăpat. Activitatea maritimă a fost blocată în această dimineață. Vântul puternic a restricționat și traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza Agigea. Navelor le este recomandat să păstreze motoarele în funcțiune pentru a evita plutirea în derivă.

Autoritățile portuare recomandă navelor ancorate în port să păstreze semnalele luminoase și sonore în funcțiune și să verifice parâmele care îi leagă de țărm.

Citește și: Alertă meteo- viscol, ninsori și temperaturi de -10 grade

Județul Constanța a căzut și el sub incidența Codului Galben de vânt care se va păstra până azi. La nivelul județului, vântul își va păstra o viteză constantă de 50-60 km/h.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top