Connect with us
atac terorist londra

Știri

INCIDENT TERORIST în LONDRA! Reacția polițiștilor britanici – Români refugiați în clădiri! Primarul Londrei indeamnă la vigilență

Un incident terorist ar fi avut loc în capitala Marii Britanii, Londra, au transmis autoritățile din Regatul Unit. Acestea le-au cerut oamenilor să evite zonele Oxford Circus și Bond Street.

UPDATE, ora 20:54 –  Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulţumit serviciilor de securitate pentru intervenţiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetăţenilor să rămână vigilenţi, să semnaleze orice activitate suspectă şi să nu intre în panică.

„În numele tuturor londonezilor şi turiştilor, vreau să mulţumesc Poliţiei metropolitane, Poliţiei transporturilor, Pompierilor şi Serviciului de ambulanţă pentru intervenţiile rapide la incidentul produs în zona Străzii Oxford”, a comunicat primarul capitalei Marii Britanii.

„Poliţia metropolitană a confirmat că nu au fost găsite dovezi privind focuri de armă şi că nu există victime. (…) Este extrem de important să rămânem vigilenţi şi să nu intrăm în panică. Este foarte bine că nu suntem indiferenţi; oricând avem dubii despre ceva, trebuie să apelăm la poliţie. Dacă aveţi informaţii despre activităţi teroriste, vă rugăm să apelaţi la serviciile de securitate”, a subliniat Sadiq Khan.

UPDATE, ora 19.47: Poliția metropolitană a precizat într-un tweet venit ulterior că nu au fost localizați suspecți, dovezi de focuri de armă trase sau victime. Cu toate acestea, ofițerii de poliție se află încă la fața locului, efectuând căutări suplimentare. Oamenii legii le-au cerut cetățenilor să evite zonele menționate mai sus.

Stire initiala

Două staţii de metrou au fost închise în Londra în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază, anunţă Poliţia metropolitană.

Autorităţile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip „terorist”, anunţă Poliţia metropolitană britanică. Două stații de metrou au fost inchise

„Staţiile de metrou Oxford Circus şi Bond Street sunt închise”, a comunicat Scotland Yard, fără a oferi detalii.

De asemenea, polițiștii din metropola britanică au afirmat că nu au fost raportate victime, în afara unei persoane care a suferit răni minore în busculada creată.

Sute de agenţi ai unităţilor speciale ale poliţiei au fost mobilizaţi în centrul Londrei în urma unui incident de securitate.

O româncă din Londra a afirmat faptul că oamenii s-au refugiat în cele mai apropiate clădiri, pe Twitter, transmite Antena 3.

Poliţia îndeamnă persoanele aflate în centrul Londrei să se adăpostească

Autorităţile britanice au închis staţia de metrou Oxford Circus şi îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

„Dacă vă aflaţi în zona Oxford Street, adăpostiţi-vă în clădiri! Agenţii de poliţie au intervenit”, a transmis Poliţia metropolitană londoneză.

Unii martori au auzit explozii şi focuri de armă în staţia de metrou.

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în staţia de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

Zona a fost securizată de agenţii serviciilor de securitate, iar membri ai unităţilor speciale au coborât în staţia de metrou.

„Agenţii au intervenit la un incident produs în Staţia Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar”, a comunicat Poliţia britanică a Transporturilor, potrivit publicaţiei The Telegraph.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top