Categorii Știri

Postul Paștelui 2019. Ce nu ai voie să mănânci timp de 40 de zile

Pe data de 11 martie 2019 incepe Postul Pastelui. Va tine pana in ziua Pastelui, adica 28 aprilie 2019. Credinciosii tin post in aceasta perioada.

Postul Paștelui 2019. Ce nu ai voie să mănânci timp de 40 de zile? Alimente de origine animala. In plus, in aceasta perioada nu aveti voie alcool, tigari si cafea. Sunt sfaturile oferite de doxologia.ro. Nu uitati ca Postul Pastelui 2019 este cel mai mare si cel mai important de peste an.

Postul Paștelui 2019 mancare interzisa

In aceasta perioada, credinciosii din toata tara tin post. Fie ca aleg sa tina postul negru, cel mai dificil, fie ca aleg sa tina post normal, toti se supun acestei oranduiri bisericesti. Si totul pentru a se spovedi si impartasi de Paste. Iata ce alimente NU ai voie sa consumi:

  • orice fel de lactate
  • orice fel de carne (exceptie cand e dezlegare la peste)
  • orice fel de oua (gaina, rata, gaste, prepelita etc)
  • alcool (exceptie cand e dezlegare la vin)
  • tigari
  • cafea
  • produse de patiserie cu ou sau branza
  • untdelemn (exceptie cand e dezlegare)

Postul Paștelui 2019 mancare permisa

In aceasta perioada ai voie sa consumi multe cereale, legume si fructe. Poti face mancare de post din spanac, urzici, stevie, broccoli, varza, zucchini, fasole, naut, linte, ovaz, orez, quinoa, soia, castraveti, salate, tofu etc.

Este indicat sa nu faceti abuz de mancare, chiar daca e de post. E indicat sa consumati cat mai putin ulei in aceasta perioada. Daca nu va puteti abtine, folositi cat mai putin la salate. De asemenea, daca luati salate din comert, nu consumati sosul tip dressing.

Dieta cu mancare de post. Meniul pe zile

Exemplul 1 – dietă cu mâncare de post

  • Micul dejun: 50 g cereale de ovăz cu lapte de soia
  • Gustare: un măr
  • Pranz: supă cremă de linte și salată de vinete cu maioneză de avocado, pusă pe ardei gras
  • Gustarea 2: 40 g de nuci crude
  • Cina: un dovlecel la grătar cu mujdei de usturoi

Exemplul 2 – dietă cu mâncare de post

  • Micul dejun: 2 felii de pâine integrală cu salată de vinete
  • Gustare: 2 kiwi mici
  • Pranz: ciuperci la grătar + amestec de legume congelate
  • Gustarea 2: un ardei capia cu brânză tofu
  • Cina: un bol de supă de roșii

Exemplul 3 – dietă cu mâncare de post

  • Mic dejun: salată de fructe.
  • Prânz: supă de lobodă, ciuperci la grătar.
  • Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii şi o salată verde cu o linguriţă de ulei de măsline.

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More