Connect with us
Acest băiat s-a născut cu cei mai frumoși ochi albaștri din lume. Abushe are 8 ani și s-a născut în Etiopia.

Știri

Povestea din spatele acestor ochi albaștri

Abushe are 8 ani și este din Etiopia și are cei mai frumoși ochi albaștri. El suferă de o afecțiune rară numită sindromul Waardenburgh. Acest sindrom schimbă pigmentul ochilor și îi face să pară albaștri slălucitori. Colegii săi de la școală râd adesea de el și spun că are ochi de „plastic”.

Povestea celor mai albaștri ochi din lume

Doar unul din aproximativ 300.000 de oameni din întreaga lume se nasc cu sindromul Waardenburg. Aceasta afectiune rară schimbă pigmentul ochilor lui; este de asemenea cunoscut și pentru că afectează auzul.

Băiețel face parte dintr-o familie săracă. Ei nici măcar nu își permit să-i cumpere bilet pentru autobuzul spre școală. Norocul lui este că bunica sa locuiește mai aproape de școală, așa că Abushe stă mai mult la ea.

Abushe iubește fotbalul și în timpul liber el bate mingea pe strada bunicii. Este fan echipa de fotbal Barcelona și se uită la meciuri ori de câte ori are ocazia. Jucătorul său preferat este Messi. „Messi este la fel ca mine. El nu este ca ceilalți!,“, spune băiețelul.

Băiețelul cu cei mai frumoși ochi din lume.

Părinții lui Abushe s-au temut că el este orb atunci când a venit e lume. Din păcate, familia lui este atât de săracă încât orice tratament medical iese din discuție. După ce a aflat mai multe despre sindromul lui rar, familia sa îl consideră acum „dar de la Dumnezeu.“

Abushe de multe ori este bruscat de colegii săi, pentru că spun ei că este băiatul cu „ochi de plastic.“ Unii copii chiar îl numesc un „monstru“. Cu toate acestea, Abushe speră să le dovedească cât de mult greșesc, pentru că el va deveni un fotbalist celebru.

Citește și: Adevărul despre oamenii cu ochii albaștri

Abushe este foarte matur pentru un băiat de vârsta lui! Toată lumea ar putea învăța o lecție din perspectiva sa pozitivă asupra vieții. Să sperăm că va realiza tot ce visează!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top