Connect with us

Știri

Povestea unui model din Canada care a plecat sa lupte contra ISIS: „Numarul lor nu e asa de mare si de obicei fug” VIDEO

Hanna Bohman, un model din Canada, in varsta de 46 de ani, a plecat in Siria pentru a lupta contra jihadistilor din ISIS.

„Numarul lor nu este atat de mare si de obicei fug. Cred ca cei mai experimentati luptatori ai Statului Islamic se afla in Mosul si Raqqa, acolo va fi batalia cea mare”. a spus Hanna pentru Bussines Insider.

Ea s-a alaturat gruparii YPJ, un batalion alcatuit din femei kurde, care lupta contra partizanilor grupului Stat Islamic. Dupa ce a ajuns in Irak, a stat cateva zile intr-o casa de siguranta, apoi a ajuns in unitate, de unde si-a inceput activitatea.

CITITI SI: Statul Islamic a inventat o noua metoda socanta de a ucide oameni

“Nu sunt multi ca noi insa credem ca facem un lucru bun, incercam sa oprim raul si sa-i ajutam pe cei care nu au niciun sprijin. Suntem varful unei sabii care nu mai asteapta guvernele sa esueze din noi. Noi aducem schimbarea pe care ne-o dorim”, a mai declarat canadianca.

Contrar asteptarilor, viata ei nu se desfasoara intr-o lupta continua, cu schimburi de focuri si explozii. “Aproximativ 95% din timp ni-l petrecem dormind, facand curatenie, socializand sau stand la paza”, a mai spus Hanna.

In doar cateva luni, Hanna a slabit 15 kilograme si a fost nevoita sa se intoarca acasa pentru o perioada scurta ca sa se puna din nou pe picioare.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top