Connect with us
11 septembrie-10092015

Știri

Povesti adevarate ale supravietuitorilor atentatelor de la 11 septembrie

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite ale Americii, care s-au soldat cu moartea a mii de oameni. Printr-un miracol sau o pura intamplare, au existat si supravietuitori.

In dimineata zilei de 11 spetmebrie 2001, teroristii au preluat controlul a patru avioane, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Atentatul a cauzat moartea tuturor persoanelor de la bord si a multor alti oameni care lucrau in cele doua cladiri.

Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. In haosul din tragicul eveniment au existat si cativa supravietuitori care au povestit din propria perspectiva scenariul unui cosmar real.

Povestea ,,doamnei de praf”

Sursa foto: creepingsharia.wordpress.com

Sursa foto: creepingsharia.wordpress.com

Acoperita complet de praful produs in urma atacului terrorist de la World Trade Center, Marcy Borders a fost imortalizata de un fotograf al agentiei France Press privind ingrozita spre camera de luat vederi. Presa mondiala a denumit-o atunci ,,The Dust Lady” adica ,, Doamna de Praf”. Femeia se afla la etajul 81 atunci cand unul dintre avioane a izbit turnul. Instinctul primar de supravietuire a fost cel care i-a salvat viata.

CITESTE SI: POVESTEA DE DRAGOSTE A ,,CELUI MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI”

Imediat cum a auzit bubuitura, femeia a luat-o la fuga pe scari si nu s-a oprit decat la parterul turnului, acolo unde a fost si fotografiata. Din pacate pentru colegii sai de munca, niciunul dintre ei nu a reusit sa supravietuiasca. ,, Eram sigura ca o sa mor. Am vazut oameni care sangerau masiv si nu imi explic cum am reusit sa ajung in strada”, a declarat Marcy pentru Mail Online.

Chiar daca a supravietuit atentatelor, destinul lui Marcy nu a fost unul chiar atat de fericit. Fie din cauza prafului inhalat sau fie din cauze naturale, femeia s-a imbolnavit in anul 2014 de cancer la stomac. ,,Doamna de praf” a pierdut din pacate lupta cu boala secolului.

Povestea romanului care a supravietuit atentatelor

Sursa foto: ziare.com

Sursa foto: ziare.com

Departe de tara natala, Nicu Benesh, specialist IT, se afla in World Trade Center in ziua de 11 septembrie si a reusit sa se salveze nu numai pe sine, ci si cativa colegi.

Romanul lucra la o companie care avea sediul doar de doua luni in World Trade Center, la etajul 14. Nicu abia se intorsese din concediul petrecut in Romania. Barbatul povesteste ca se afla chiar in fata geamului langa aparatul de cafea cand a simtit doua socuri puternice, ,,am avut doua ganduri: ori e un atentat terorist, ori ne-au invadat rusii”. In incercarea sa de a se salva atat pe sine cat si o parte din colegi, Nicu a vazut oameni cum se aruncau de la etajele superioare.

In acele momente de groaza, romanului ii veneau in minte chipurile membrilor familiei si gandul ca trebuie sa supravietuiasca pentru ei. Si a reusit!

Dincolo de catastrofa din 11 septembrie, ramanem cu lectii dure de viata ale unor oameni care in ziua aceea au devenit adevarati eroi.

Sursa foto: articles.latimes.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top