Știri

Prahova: Mii de oameni au rămas fără apă din cauza unei avarii la magistrala principală

Prahova: Mii de oameni au rămas fără apă la robinete din cauza unei avarii la magistrala principală. Este vorba de peste 5.000 de oameni din Păulești și Dumbrăvești. Aceștia nu au apă la robinete, după o avarie la conducta principală.

Potrivit autorităților din Păulești, 85 la sută din locuitorii comunei sunt afectați. Oamenii au rămas fără apă după ce s-a produs o avarie la conducta magistrală care transportă apă de la Vălenii de Munte la Movila Vulpii, potrivit mediafax.

„Sunt aproximativ 4800 de locuitori afectați, ceea ce înseamnă 85 la sută. Este avaria produsă în partea din Dumbrăvești, dar ne afectează și pe noi. Am avut azi ( joi -n.r.) o ședință cu cei de la Consiliul Județean și Prefectură și ni s-a promis că mâine dimineață avem apă la robinete”, a declarat Tudor Sandu, primarul din Păulești.

Mii de oameni din județul Prahova, fără apă la robinete

La rândul lor, edilii din Dumbrăvești spun că asigură apa potabilă localnicilor cu ajutorul celor de la ISU Prahova.

„S-a produs avaria pe magistrală, s-a fisurat un tub. Se lucrează să se remedieze problema. Nu au apă la robinete cei din Plopeni sat, fiind afectate 1000 de suflete. Am cerut ajutorul celor de la ISU să vină cu cisterne”, a declarat Florea Jercălău, viceprimarul comunei Dumbrăvești.

Citește și: RADET nu va opri apa caldă și căldura din Drumu Taberei. Gabriela Firea a dat dispoziție

Autoritățile au informat cetățenii că nu consume apă de la robinete, la prima oră, din cauza impurităților care vor fi pe rețea în urma lucrărilor.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More