Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele:
Ingrediente:
Pentru blat 1:
3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf copt
Pentru blat:
5 albusuri
150 g zahar
150 g nuca de cocos
2 linguri faina
1/2 plic praf copt
Pentru crema:
500 ml frisca lichida (CremePatiserie sau Hulala)
400 gr ciocolata alba
1 plic de gelatina
Mod de preparare:
Blat 1:
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul.
Albusurile se bat spuma cu cele 100 g zahar ramase, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava cu hartie de copt si se coace.
Blat 2:
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ce spuma este tare. Se adauga nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se coace in aceeasi tava in care ati copt si primul blat.
Crema pentru prajitura Raffaello:
Frisca se pune intr-o craticioara si se pune pe foc, se lasa sa se incalzeasca si se adauga ciocolata razuita. Se amesteca incontinuu pana aceasta s-a topit (sa nu dea mult in clocot.) Frisca se lasa sa se raceasca, apoi se pune la frigider cateva ore, dupa care se bate bine cu mixerul. Gelatina se dizolva in apa rece, apoi se topeste pe foc. Dupa ce s-a racit putin se adauga la frisca mixata.
Asamblare Prajitura Raffaello:
Se aseaza blatul 1 in tava de asamblat, se insiropeaza putin si se intinde jumatate din crema de ciocolata.
Apoi se pune blatul 2 (cel cu nuca de cocos). Deasupra se intinde cealalta jumatate de crema si se presara nuca de cocos din belsug.
Prajitura Raffaello se lasa la rece pana ce se intareste crema.
Acest site foloseste cookies.
Read More