Connect with us
Premierul face anunțuri: triaj la școală și la locul de muncă

Știri

Premierul face anunțuri: triaj la școală și la locul de muncă

Premierul României a făcut un anunț vineri că ar fi posibil să se introducă triajul la locul de muncă șau la școală folosind termometre electronice. Ludovic Orban a participat la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific în ceea ce privește modurile de gestionare a bolilor contagioase din România.

Premierul face anunțuri: triaj la școală și la locul de muncă

Premierul României a vorbit despre posibilitatea de a introduce triajul la școală sau la locul de muncă folosind termometrele electronice. Asta după ce restricțiile vor fi relaxate.

Ludovic Orban a declarat:

 „Am participat la întâlnirea consiliul de suport care conține specialiști în domeniul epidemiologic, medici infecționaști, reprezentanți ai principalelor instituții, care fac analize și furnizează elemente pentru decizii.”

Acesta a vorbit despre faptul că fiecare măsură de relaxare va fi analizată cât mai serios și va cuprinde un set de măsuri de relaxare.

Orban a mai declarat:

„S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă.„

Ludovic Orban a precizat faptul că în ședința de astăzi de dimineață s-a discutat despre metodologia de aplicare a relaxării restricțiilor. De asemenea, a vorbit despre posibilitatea introducerii triajelor la aeroporturi atât la sosire, cât și la plecare.

Mai mult, a reamintit elevilor că vor trebui să poarte măști de protecție atunci când vor reîncepe școala. Mai mult, parcurile vor fi redeschise publicului dacă oamenii vor respecta în continuare restricțiile impuse de autorități la nivel național.

„Președintele a anunțat obliagativitatea de purtare a măștii este pentru spații închise. Dacă se vor deschide școlile, copiii vor fi obligați să poarte și ei. În ceea ce privește restaurantele, riscul epidemiologiv este mai mare pentru că nu poți să porți mască. Când nu vom lua decizii vom anunța,” a declarat Orban.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top