Connect with us
Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu există nicio decizie luată în ceea ce privește plafonarea indemnizației pentru mame.

Știri

Premierul Sorin Grindeanu a făcut anunțul așteptat de toate mamele

Sunt tensiuni în PSD pe tema plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copiilor. După ce ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat ieri că se gândește la introducerea unui plafon de 8.000 de lei pe lună, afirmațiile sale au fost contrazise de figurile importante ale partidului.

Președintele PSD Liviu Dragnea a spus că nu este de acord cu introducerea acestui plafon, în timp ce premierul Sorin Grindeanu a spus că nu există niciun proiect de acest gen la Guvern. El a ținut și să precizeze că impactul unei astfel de legi ar fi foarte mic – în prezent sub 3% dintre părinţi primesc o indemnizaţie de creştere a copilului mai mare de 5.000 de lei.

”Haideţi să repunem acest subiect pe făşaşul normal. Vorbim de acel plan de convergenţă care a fost aprobat la ultima şedinţă de guvern. Acolo nu se spune că asta va fi acţiunea, ci că va exista o consultare şi că în urma acelei consultări există această posibilitate. Nu este luată decizia. 97%, pe cifre reale, din indemnizaţii sunt sub 5.000 de lei în acest moment în România. Deci asta este realitatea, sub 5.000 de lei, nu sub 10.000. Despre lucrurile acestea vorbim. (…) Nu e luată nicio decizie, de aceea îmi doresc să reducem un pic tensiunea din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Digi24.

Premierul a negat că ar exista un proiect de act normativ care să prevadă plafonarea.

”E vorba de acel plan de convergenţă, unde printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare – asta nu înseamnă în următoarea săptămână, următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată – ar putea fi şi aceasta (…) unde se spune de posibilitatea plafonării. Ca şi posibilitate urmează a fi analizată dacă e oportună sau nu. (…) Discutăm foarte mult de indemnizaţii de peste 10.000 de lei. Eu sunt convins că e vorba de un procent de sub 1%”, a precizat şeful Guvernului.

Citește și: Ministrul Muncii, anunț important pentru mamele din România!

Citește și: Ce se intampla cu salariile in urmatorii ani. Planul care da totul peste cap

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top