Connect with us
Premierul Mihai Tudose a anunțat: Se va RENUNȚA la această TAXĂ!

Știri

Premierul Mihai Tudose a anunțat: Se va RENUNȚA la această TAXĂ!

Premierul Mihai Tudose a anunțat, marți, că introducerea taxei de solidaritate poate fi trecută la capitolul „discutate și uitate”. Totodată, șeful Executivului a mai făcut și precizări despre alte taxe și impozite.

„Concluzia astăzi este că putem să o trecem la discutate și uitate”, a afirmat Tudose, la Teatrul Național din București unde a participat la lansarea unui proiect al unei firme private.

El a explicat că din simulările realizate privind această măsură a rezultat că „era prea puțin pentru a face ceva”. „Era prea mare deranjul, dacă vreți”, a explicat prim-ministrul.

Premierul a adăugat că nu se au în vedere măsuri care „să apese” pe bugetul populației, pentru a crește veniturile la bugetul de stat.

„Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației. Deocamdată, nu, nu avem în vedere alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a spus Tudose.

Taxele de genul CAS, CASS vor rămâne pe modelul actual, vor fi plătite de angajator, a mai anunțat prim-ministrul.

„Nu știu de unde tot scoateți lucrul acesta. Spuneți-mi și mie cine v-a spus dumneavoastră că cele două (CAS și CASS — n.r.) … Nu, ele vor rămâne pe modelul actual. Toate taxele de genul acesta, CAS, CASS, vor fi plătite de angajator, fiindcă astfel riscăm”, a afirmat Tudose, întrebat despre posibila trecere a plății CAS și CASS din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Întrebat dacă la fel vor sta lucrurile și anul viitor, premierul a răspuns: „Și anul viitor”.

Citește și: Decizia guvernului privind introducerea de noi taxe și impozite

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top