Connect with us
Premierul Mihai Tudose a făcut declarația OFICIALĂ! Ce se întâmplă cu cele mai controversate TAXE și IMPOZITE

Știri

Premierul Mihai Tudose a făcut declarația OFICIALĂ! Ce se întâmplă cu cele mai controversate TAXE și IMPOZITE

Premierul Mihai Tudose a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderii coaliției, că în cadrul întrunirii s-a decis ca impozitul pe cifra de afaceri să nu se aplice.

„Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Eu m-am grăbit un pic când eram la Bruxelles. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect. Trebuie să spun, totuși, că impozitul pe cifra de afaceri ar fi fost un mijloc de a încerca să evidențiăm anumite zone în care anumiți actori economici au impresia că sunt mai dibaci ca noi. În acest sens, vom implementa directiva europeană de anul trecut privind diminuarea bazei de impozitare, care prevede ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul. Sunt agenți economici care trăiesc foarte bine și nu raportează niciun leu profit”, a spus Mihai Tudose.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, aceasta vizează persoane fizice, „care câștigă foarte mult”, a precizat premierul.

„La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”, a explicat Tudose.

Citește și: Decizia guvernului privind introducerea de noi taxe și impozite

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top