Connect with us
Premierul din Republica Moldova, Pavel Filip, a reactionat dupa ce liderul de la Tiraspol,Evghenii Sevciuk, a cerut ca Transnistria sa se alipeasca la Rusia

Știri

Premierul moldovean, reactie dupa ce Tiraspolul a cerut ca Transnistria sa se alipeasca la Rusia

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a calificat decretul liderului de la Tiraspol Evghenii Sevciuk, prin care incepe procedura de aderare la Federatia Rusa, drept o actiune electorala si populista, relateaza Unimedia.

Seful Guvernului moldovean a recunoscut, insa, ca nu s-a documentat in legatura cu decretul, relateaza news.ro.

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, a semnat joi un decret care pune in aplicare rezultatul referendumului din 17 septembrie 2006, cand 97% dintre locuitorii regiunii au votat pentru alipirea la Rusia. Consultarea populara nu a fost recunoscuta de nicio institutie internationala.

Potrivit Unimedia, masura reprezinta primul pas catre aderarea regiunii separatiste la Federatia Rusa. Decretul semnat de Sevciuk mai prevede si ajustarea legislatiei transnistrene la cea a Rusiei.

Regiunea separatista Transnistria si-a proclamat „independenta” fata de Republica Moldova in anii ’90, in urma unui razboi sangeros, soldat cu aproximativ 1.500 de morti, dar nu este recunoscuta de comunitatea internationala, inclusiv Moscova. Rusia a trimis trupe in zona: este vorba de circa 1.300 de militari, dintre care 350 fac parte din trupe de mentinerea pacii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top