Acesta a menționat faptul că , în cazul în care se va ajunge ca Pilonul II de pensii să devină opţional, populaţia nu va fi consultată în legătură cu această variantă, dar va avea posibilitatea să opteze.
„Dacă se ajunge în acea situaţie nu va fi o consultare a populaţiei, ci va fi prezentată situaţia şi populaţia optează”, a spus Mihai Tudose, potrivit Capital.
Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a anunţat că Pilonul II nu va fi desfiinţat.
„La ceea ce lucrează Ministerul de Finanţe acum, împreună cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiză pe Pilonul I şi pe Pilonul II, să vedem unde şi cum stau banii românilor cel mai bine. Ca să vă spun în premieră, cred că soluţia este să anunţăm populaţia, în funcţie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îşi pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toţi la Pilonul I sau să rămână ca acum. Dar devine opţional. Opţional doar dacă vrei de la Pilonul II la Pilonul I, pentru că invers nu se poate. Nu desfiinţează nimeni Pilonul II, nu îl naţionalizează nimeni, nu îi face nimic rău. Nu îl chinuie, nu îl schingiuim. Dar va fi opţional”, preciza săptămâna trecută Mihai Tudose.
Citeşte şi Schimbare guvernamentală la PSD. Ministrul Economiei, Mihai Fifor, propus ministru al Apărării
Acest articol a fost actualizat la: 12 septembrie 2017 15:26