Connect with us

Știri

Premierul nu-l demite pe şeful Poliţiei Române. Ce a solicitat Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan și nu l-a demis pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu.

În schimb, acesta are la dispoziție o săptămână pentru a prezenta un raport despre cum s-a gestionat situația polițistului acuzat de pedofilie.

ACTUALIZARE 13:35 – Mihai Tudose i-a cerut lui Bogdan Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate ca urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift. Premierul a felicitat Poliţia pentru că l-a prins pe agresor în două zile

„Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, am înteles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a ocupa funcția, așa că l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să-mi ofere soluțiile lui. E un lucru bun că acel om a fost prins în două zile ”, a declarat Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern.

Mihai Tudose i-a cerut lui Bogdan Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate

ACTUALIZARE 11:40 – Cătălin Ioniță a anunțat că ar refuza să preia frâiele șefiei Poliției Române, în eventualitatea în care Bogdan Despescu, actualul șef, ar fi demis de Mihai Tudose. Premierul va anunța în curând decizia finală pe care a luat-o în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

Carmen Dan a propus marți demiterea lui Bogdan Despescu și l-a propus pe Cătălin Ioniță la șefia Poliției Române.

ACTUALIZARE 11:00 – Premierul, în decursul zilei de marți, nu ar fi fost de acord cu schimbarea lui Bogdan Despescu de la șefia Poliției Române, potrivit informațiilor Digi24.

ACTUALIZARE 10:50 – Șeful Poliției Române tocmai a plecat de la întâlnirea cu premierul. Întâlnirea între cei doi a durat aproximativ o oră. Mihai Tudose urmează acum să anunțe decizia pe care a luat-o în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

ACTUALIZARE 09:50 – Mihai Tudose și Bogdan Despescu au ajuns la Palatul Victoria. După ce va analiza raportul de activitate a șefului Poliției, premierul ar putea anunța decizia sa la începutul ședinței de guvern.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat marți că propune demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, nemulțumită fiind de reacția și atitudinea în cazul suspectului pedofil angajat de mai mulți ani în Poliție.

Decizia îi aparține însă premierului Mihai Tudose, potrivit legislației actuale

În acest sens Bogdan Despescu se întâlnește miercuri cu premierul Mihai Tudose, care după ce va analiza raportul de activitate a șefului Poliției Române, va lua o decizie în privinţa unei eventuale înlocuiri a acestuia din funcţie.

Potrivit surselor Digi24, ministrul de Interne nu a avut vreo discuție cu Bogdan Despescu pentru a-l anunța că îl va schimba din funcție.

Cătălin Ioniţă, chestorul-șef al Direcției Generale Anticorupție, ar urma să îi ia locul lui Bogdan Despescu pentru următoarele şase luni.

Ministrul a dat însă de înțeles că premierul ar putea refuza propunerea de demitere a șefului Poliției și înlocuire a lui cu actualul șef al DGA.

Citeşte şi Cine este Eugen Stan, polițistul pedofil din Drumul Taberei

„Dacă va fi împuternicit (Cătălin Ioniță – n.r.), repet: dacă va fi împuternicit, noul șef al Poliției Române anunț de pe acum că am mari așteptări. La fel au și oamenii din sistem și cetățenii care au încredere în Poliția Română”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan s-a declarat total nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție în cazul agentului suspectat de pedofilie, a criticat „abordarea superficială” a cazului și lipsa de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Carmen Dan a cerut, marți, mai multor altor șefi din Poliție, printre care șeful Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, „să facă un pas în spate”.

Citeşte şi Mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top