Connect with us
Premierul Viorica Dăncilă şi-a anunţat decizia după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia

Știri

Premierul Viorica Dăncilă şi-a anunţat decizia după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia

După ce preşedintele Klaus Iohannis i.a cerut să demisioneze, premierul Viorica Dăncilă a avut o primă reacţie. Ea a explicat şi de ce nu a fost la Cotroceni.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu intenţionează să demisioneze.

„Categoric nu. Nu văd niciun motiv să demisionez atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia”, a afirmat Dăncilă, la România TV.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că a refuzat să onoreze invitaţia preşedintelui la Cotroceni deoarece a văzut declaraţiile şefului statului care arătau ca şi cum era chemat un elev la şcoală.

„Nu există niciun conflict interinstituţional”, a afirmat Dăncilă, la România Tv, întrebată care este relaţia Guvern – BNR.

Întrebată şi despre afirmaţiile potrivit cărora „se ceartă cu guvernatorul BNR”, premierul a răspuns: „Categoric nu”.

„Mai mult, apreciez foarte mult că domnul guvernator Mugur Isărescu a participat la cele două şedinţe pe care le-am avut pentru adoptarea monedei euro, am vorbit cu dumnealui, iar săptămâna viitoare…

Chiar am sunat la domnul guvernator înainte să plec în Israel şi am convenit ca întâlnirea pe care o avem joi să fie făcută şi dumnealui este în ţară, deja aveam programată o întâlnire să discutăm despre anumite aspecte economice.

În niciun caz nu am avut o reacţie de respingere sau să se dea cel puţin senzaţia că există o divergenţă între Guvernul României, între premier şi guvernator, între Guvernul României şi Banca Naţională a României.

Deci, de aceea am şi refuzat ca să meargă miniştri sau să meargă cineva la această mediere (la Palatul Cotroceni – n.r.)”, a susţinut Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

„Sunt trei luni (n.r. – de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a solicitat demisia premierului Viorica Dăncilă! Reacția PSD, PNL, USR, ALDE și PMP

Protest împotriva Vioricăi Dăncilă în Piaţa Victoriei

Peste 150 de persoane protestează vineri seară în Piaţa Victoriei şi solicită demisia premierului Viorica Dăncilă.

„Sunt aici să sancţionez ultimele pozne ale premierului Dăncilă: vizita în Israel, anunţul cu mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, obrăznicia celor din partidul majoritar”, afirmă Manuela Drăghici, care participă la protest, conform Agerpres.

Un alt participant la miting spune că a venit în faţa Guvernului pentru a-şi apăra principiile: separaţia puterilor în stat şi independenţa justiţiei.

„Înseamnă ca toate instituţiile să-şi facă datoria fără să fie subordonate politicului, aşa cum încearcă acum actuala putere să subordoneze justiţia. Preşedintele este izolat de populaţie şi i se taie toate atribuţiile, aşa încât România este la răscruce. Pierdem foarte mult economic, pierdem prestigiul internaţional, dar şi stima faţă de noi înşine”, spune Ştefan Vlaston, profesor pensionar.

Protestatarii scandează lozinci precum „Hoţii, hoţii!”, „Demisia, demisia!”, „Nu scăpaţi!”. De asemenea, protestatarii flutură steaguri tricolore.

Mitingul este îndeaproape urmărit de forţele de ordine prezente în piaţă.

5 Comments

5 Comments

  1. Gabi

    2018-04-29T14:16:43+03:00 at 14:16

    Nu sint de acord cu modificarile pe justitie . Dar nici cu lingaii lui Johanis care pot fi usor ignorati in fata guvernului .
    Daca le dubla lor salariile o pupau in fund zilnic . Unii nici nu stiu pe ce lume traiesc .
    Sint biete marionete comandate de vestul UE . Niste retarzi slugarnici ai slugii Johanis .
    Jos dictatura babii Merkel .

  2. Aburel

    2018-04-28T23:27:08+03:00 at 23:27

    Unde ati gasit-o pe TUTA asta?

  3. Lucibal

    2018-04-28T13:30:42+03:00 at 13:30

    Unde dracu a obtinut asta rezultate bune pentru Romanica? In Israel?

  4. Antibolsevicul

    2018-04-27T21:48:26+03:00 at 21:48

    Inca o demonstratzie practica , marca ~gainaria cretina PSD-ista ~ ca , prostia nu doare … din contra … ~excita placurt , prostul fudul ~..!

  5. Radu Humor

    2018-04-27T21:12:32+03:00 at 21:12

    S-au reactivat leprele rezistente la tot ce-i românesc cu ralanţii primiţi de la Soroş şi spurcă tricolorul pe care nu dau doi bani ! Ar trebui interzisă folosirea tricolorului în manifestaţii de protest, mai ales cele stipendiate de forţe străine intereselor României !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top