Connect with us
Premii în bani pentru elevii cu note bune. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Știri

Premii în bani pentru elevii cu note bune. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Este vestea momentului pentru elevii bucureșteni. Acum au încă un motiv în plus să învețe bine și să obțînă note mari. Premiile vor constă în bani, cu sume cuprinse între 400 și 1000 de lei.

Elevii care vor obține medii de 10 vor obține de la stat 1000 de lei. În timp ce elevii cu medii genrale cuprinse între 9.5 și 9.99 vor beneficia de premii în valoare de 400 de lei.

Se vor acordă și Premiile Primăriei Capitalei pentru performanță, de 600 de lei fiecare. Aceste granturi vor fi oferite pentru premierea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare sau în domeniul incluziunii.

Granturile pentru premierea unităților de învățământ cu rezultate deosebite în domeniul incluziunii pot fi accesate printr-un apel necompetitiv, pentru acoperirea nevoilor specifice din plan educațional, material și comunitar.

Elevii de până în 16 ani vor primii 750 de lei pentru a-și pune aparat dentar

„Incluziunea se referă la o altă manieră de abordare a educației pentru toți, iar școală incluzivă facilitează accesul tuturor la o educație de calitate printr-o serie de activități al căror centru este elevul”, potrivit raportului de specialitate.

„În conformitate art. 12 alin 5 din Legea nr. 1 din 5 ianuarie 2011 educației naționale, “Statul și alți factori interesați susțîn financiar activitățile de performanță, de nivel național și internațional, ale elevilor și studenților”, se arată în expunerea de motive.

Granturile acordate pot fi de două categorii:

1. Granturi pentru premierea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare;

2. Granturi pentru premierea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu rezultate deosebite în domeniul incluziunii.

Citește și Evaluare Națională 2018. Ce perle au scris elevii de clasa a VIII-a la proba de limba și literatura română

Mai mult, Primăria a decis să ofere 750 de lei elevilor de până în 16 ani din școlile din Capitală pentru a-și pune aparat dentar. Vedeți aici ce documente sunt necesare și cum puteți obține banii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top