Connect with us

Știri

Premiu fabulos câştigat de Simona Halep după meciul cu Angelique Kerber

Dublă lovitură pentru Halep, în urma calificării în finala Australian Open! Liderul WTA, a trecut în semifinale de Angelique Kerber, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7. 

Astfel, Simona Halep s-a calificat în finala de sâmbătă cu daneza Caroline Wozniacki.

Pentru calificarea în finala de simplu, Halep s-a ales cu un cec de 2 milioane de dolari australieni, echivalentul a 1.560.000 americani.

Câștigătorul probei de simplu va încasa, un cec de 4.000.000 de dolari australieni, aproximativ 3.120.000 dolari americani. În toată cariera ei a încasat din premii suma de 20.912.291 euro.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, a treia oară la un grand slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 21.

Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală

“Ciocnirea titanilor”, a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului de la Melbourne.

A fost partida turneului, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena în picioare şi i-au ţinut cu sufletul la gură.

Un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu baje de lovituri aproape complete.

Partida a avut în prima parte un ritm alert, de tenis “bliţ”, imprimat de Simona Hale, apoi s-a trecut la lupta corp la corp, cu schimburi şi ghemuri lungi, în care Kerber s-a simţit mai bine.

Simona Halep este în finala Australian Open după ce a învins-o pe Angelique Kerber

Învingătoare urma să fie însă sportiva cu cea mai bună condiţie fizică şi cel mai bun psihic: Simona Halep.

Halep a luat-o tare pe Kerber de la început. Mai ofensivă ca niciodată, românca s-a năpustit peste adversara ei, cu o demonstraţie de tenis rapid şi eficient: 5-0 în 13 minute şi cu trei break-uri.

Kerber s-a clătinat sub loviturile încasate, a greşit destul de mult, dar nu a cedat. Şi-a corectat evoluţia, a început să depună mai mult efort, să ajungă la mingile Simonei Halep şi să echilibreze meciul.

Kerber s-a apropiat la 3-5, recuperând două break-uri, dar şi-a pierdut apoi serviciul şi românca a câştigat primul set, cu 6-3, după doar 25 de minute de joc.

Setul al doilea a arătat o jucătoare germană mai ofensivă, mai concentrată, în timp ce Halep a mai scăzut ritmul şi a intrat în schimburile lungi de mingi, preferate de câştigătoarea din 2016, de la Melbourne.

Totuşi, Halep a rupt echilibrul, cu break la 2-1, a avut o minge de 4-1, dar Kerber a făcut rebreak şi a egalat apoi la 3. La 4-3, Halep a ratat două mingi de break şi a fost neinspirată folosind o “scurtă”, la care Kerber a ajuns şi a punctat, egalând din nou, la 4.

Jucătoarea română a avut o nouă minge de ghem, de 5-4, dar nu a fructificat-o nici pe aceasta, iat Kerber a făcut break şi imediat a închis setul cu 6-4, după o oră şi 19 minute de la start.

Fostul lider WTA a început cu break decisivul, nesusţinut de propriul serviciu însă. De la 1-1, jucătoarele au mers cu serviciul până la 4-3, când Halep a reuşit un nou break şi a servit pentru meci.

Simona Halep este în finala Australian Open după ce a învins-o pe Angelique Kerber

Românca a fost la două mingi de finală, dar germana nu a cedat şi făcut rebreak, după un de 26 de lovituri.

La 5-4, românca a avut două mingi consecutive de meci, pe serviciul germanei, dar aceasta a jucat extraordinar şi le-a anulat, apoi a făcut ea break şi servit pentru finală, A fost rândul Simonei Halep să salveze două mingi de meci, la 40-15 pentru Kerber şi să egaleze, la 6.

Următoarea oportunitate de finală a apărut pentru Halep, la 8-7.

Pe prima, a treia din această întâlnire, a ratat-o, dar nu şi pe următoarea, împunându-se cu 9-7, după două ore şi 20 de minute.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de două milioane de dolari australieni (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi patru milioane de dolari australieni (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top