Preot, condamnat la 63 de ani de închisoare. De ce este acuzat clericul

14.03.2018
Preot, condamnat la 63 de ani de închisoare. De ce este acuzat clericul

Un preot mexican a fost condamnat la 63 de ani de închisoare, deoarece a abuzat un bărbat care era minor în momentul comiterii faptelor, informează AFP.

Preotul Carlos Lopez Valdes, în vârstă de 72 de ani, “a fost declarat vinovat de viol şi condamnat la 63 de ani de închisoare”, a anunţat într-un comunicat asociaţia de apărare a drepturilor omului Cencos.

Victima, Jesus Romero Colin, astăzi în vârstă de 33 de ani, a fost abuzată sexual mai mult de un deceniu de către preot. Bărbatul a acuzat Biserica catolica mexicană că a ignorat denunţul său cu privire la faptele cărora le fusese victimă.

El a dat asigurări că, după ce i-a scris papei Francisc pentru a denunţa aceste abuzuri, suveranul pontif i-a răspuns cerându-i iertare în numele Bisericii Catolice.

Avocaţii victimei şi asociaţia Cencos pregătesc o procedură împotriva Bisericii Catolice pentru a obţine reparaţii financiare.

În 1997, unul dintre cele mai mari scandaluri de pedofilie a izbucnit când un grup de opt foşti Legionari ai lui Christos l-au acuzat de abuz sexual pe fondatorul congregaţiei, mexicanul Marcial Maciel, care ducea totodată o viaţă dublă cu două femei şi mai mulţi copii, de asemenea victime.

După ani de negare din partea ierarhiei catolice, preotul a fost destituit şi forţat să se retragă pentru a duce “o viaţă de rugăciune şi pocăinţă”. El a murit în 2008 la vârsta de 87 de ani, fără a fi anchetat niciodată de justiţie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI: Trei jurnalişti renumiţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă

Un tribunal din Turcia a condamnat vineri la închisoare pe viaţă trei ziarişti renumiţi care erau acuzaţi de legături cu tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, au relatat media turce preluate de AFP şi Reuters.

Este vorba de fraţii Ahmet şi Mehmet Altan şi de jurnalista Nazli Ilicak, care au negat toţi orice implicare în puciul eşuat din 15 iulie 2016, conform Agerpres.

Alţi trei coacuzaţi au fost de asemenea condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru tentativă de abolire a constituţiei şi răsturnare a guvernului.

Luna trecută, un tribunal turc a refuzat să îl elibereze pe Mehmet Altan, în ciuda unei decizii a Curţii Constituţionale conform căreia încarcerarea sa este o “încălcare” a drepturilor sale. În vârstă de 65 de ani, Mehmet Altan este autorul mai multor cărţi despre politică.

El a fost arestat în septembrie 2016 împreună cu fratele său Ahmet, un romancier şi jurnalist în vârstă de 67 de ani care a înfiinţat ziarul de opoziţie Taraf.

CITEȘTE ȘI: Caner Erkin, de la Beşiktaş Istanbul, riscă închisoarea. Ce gest nepermis a făcut sportivul în timpul unui meci

Articolul continua dupa publicitate

Fraţii Becali şi judecătoare Terceanu, condamnaţi la închisoare în dosarul Transferurilor. Borcea a fost achitat

Știri despre: