Știri

Preotul din Hășmaș a fost găsit împușcat în cap. Ce spun anchetatorii

Preotul din Hăşmaş, județul Arad, a fost găsit mort miercuri, de către soţia sa. Din primele informații, preotul ortodox era împuşcat în cap.

„Preotul a fost găsit fără suflare, miercuri, în pescăria pe care o deţinea în satul Comăneşti din apropiere, cercetările la faţa locului fiind făcute de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu. În urma primelor cercetări a fost exclusă varianta unei eventuale crime.

Deocamdată, în calcul se iau două variante, cea a unui accident sau cea a unei eventuale sinucideri, cea de a doua variantă fiind greu de explicat, întrucât, pe de-o parte nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Iar pe de alta, nu avea motive pentru a comite acest gest„, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspector principal Lorena Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Citește și: Crimă în Lupeni! O femeie și-a ucis fiul și a sunat la Poliție să spună ce a făcut

Între genunchii trupului neînsufleţit al preotului se afla o armă de vânătoare, cu ţeava îndreptată spre faţa acestuia.

„Ipotezele pe care le luăm în calcul sunt cele ale unui accident. Există posibilitatea ca victima să fi vrut să cureţe arma, care s-a descărcat accidental. Dar nu excludem nici posibilitatea unei sinucideri„, a declarat presei Daniel Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

Citește și: Crimă în Sebeș. Un tânăr a fost înjunghiat pe terasa unui local, iar autorul faptei a fugit

Conform primarului comunei Hăşmaş, Cornel Popa, preotul Pelea Ioan Cucu, de 53 de ani, locuia în satul Drauţ. Și slujea în Parohia Hăşmaş din anul 1992, având o „familie frumoasă”.

Anchetatorii urmează să stabilească a cui e arma

„Ca unul care îl cunosc de 26 de ani, încă de când a devenit preot în comuna noastră, pot spune cu mâna pe inimă că nu cred să se fi sinucis, decesul survenind, după părerea mea, în urma descărcării accidentale a armei de vânătoare găsite asupra sa”, a declarat pentru AGERPRES Popa.

Anchetatorii urmează să stabilească a cui este arma de vânătoare găsită asupra preotului, iar medicii legişti urmează să efectueze autopsia.

Foto: Facebook ISU București – Ilfov

Acest articol a fost actualizat la: 2018-05-16T18:21:35+03:00 18:21

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More