Connect with us

Știri

Preotul Matei Vulcănescu: Nu omorâți copiii în pântece. Mai bine nașteți-i și apoi omorâți-i!

Preotul ortodox român Matei Vulcănescu de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu a postat un mesaj revoltător pe o rețea de socializare.

Preotul a postat pe Facebook un mesaj în care spune că femeile care nu vor să păstreze o sarcină să nu facă avort, ci să nască și mai apoi să își omoare copilul pentru că e „un păcat mai mic”.

„Nu mai omorati copii in pantece pentru ca ii trimiteti in iad, mai bine nasteti-i, botezati-i si apoi omorati-i! E un pacat mai mic!”, este mesajul postat de Matei Vulcănescu. Postarea a strâns un val de reacții negative.

matei-vulcanescu

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, Vasile Bănescu, a afirmat că părintele Vulcănescu nu face parte din Biserica Ortodoxă Română și că nu împărtășește ideile promovate de acesta.

Citește și: Mesajul unui preot pentru gospodine: „Lustruieste-ti sufletul, inima…nu numai parchetul”

„Formularea este șocantă. O calific ca profund nefericită. Preotul Matei Vulcănescu nu face parte din Biserica Ortodoxă Română. Face parte din Biserica Greciei, Mitropolia de Pireu. Contează formularea în sine. Deși intenția părintelui a fost probabil la a îndemna la nașterea pruncilor, formularea rămâne profund discutabilă. A doua parte a declarației este foarte neplăcut interpretabilă. Pruncii uciși în avort nu ajung necesarmente în iad. Este o concepție pe care biserica nu o împărtășește. Există persoane care practică în formulare un radicalism cu care Biserica Ortodoxă Română nu este de acord. Preotul Matei Vulcănescu nu aparține de BOR”, a declarat Vasile Bănescu, la Antena 3.

5 Comments

5 Comments

  1. LUCIA TATOIU

    2017-12-31T14:13:36+02:00 at 14:13

    e el a zis asa ca daca tii copilul oluna doua trei pana il botezi ,il tii pt totdeauna.cine mai poate dupa un timp petrecut cu copilul din pantece,sa-l mai lasi daramite sa-l mai omori.nu mai poti si sunt sigura ca parintele sub aspectul asta a zis.

  2. PETRE

    2017-12-30T14:32:52+02:00 at 14:32

    + AVORTUL ESTE TOT O CRIMA PTR CA SPIRITUL(SUFLET&MINTE) UNUI OM ESTE PUS DE INGERII DOMNULUI, DE CIND SE FORMEAZA FETUSUL PRIN UNIREA OVULULUI CU SPERMATOZOIDUL, EL FIIND DEJA O FIINTA, DECIT CA ESTE IN FORMAREA CORPULUI FIZIC IN UTERUL MAMEI SALE PTR A INTRA SI PUTEA FUNCTIONA IN ACEASTA LUME MATERIALA. OMUL IN AFARA DE ACEST CORP FIZIC CARE ESTE CEL MAI GROSIER SI ARE LIMITE, MAI ARE UN CORP ENERGETIC(ASTRAL) SI UNUL MENTAL(CAUZAL), CE FORMEAZA IMPREUNA SPIRITUL OMENESC, CE INREGISTREAZA(VIDEO+AUDIO) IN EL, TOATE FAPTELE, GINDURILE, ETC, SALE DIN TOATE VIETILE TRECUTE, DE ACEEA VIN UNII, CU UN ANUMIT TALENT DE A CINTA, PICTA, ETC DEOARECE EI AU AJUNS LA UN STADIU AVANSAT IN ACEL DOMENIU IN VIETILE ANTERIOARE PRIN STUDIU SI NU CA IA DAT DUMNEZEU CA VREA EL UNUIA UN TALENT SI ALTUIA NU, FARA CA ACELA SA NU FI MUNCIT IN ACEL DOMENIU, AR FI NEDREPT CU ALTII, D+ZEU IAR EL NU POATE FI DECIT DREPT, CINSTIT, ETC, PTR CA ACEASTA+I NATURA SA SI NU POATE FI ALTFEL. IAR CEI CE VIN CU DEFECTE FIZICE, PSIHICE, ETC, IN ACEASTA VIATA DIN NASTERE CUM SE ZICE, AU FACUT GRESELI IN ALIMENTATIE, ORI FAPTELE SI GINDURILE LOR DIN VIETILE TRECUTE PTR CA DA, OMUL POATE AVEA MULTE VIETI ANTERIOARE, ZECI SUTE SI CHIAR MII PTR CA UNA SINGURA ESTE PREA SCURTA PTR CA UN OM SA AJUNGA LA GENIALITATE INTR+UN SINGUR DOMENIU, BA CHIAR IN MAI MULTE, UNII. ASA CA ACESTA+I ADEVARUL DUMNEZEIESC, AMIN+++

  3. nae

    2016-11-08T15:35:51+02:00 at 15:35

    Preotul nu îndeamnă la omorârea copiilor nou născuţi,ci îndeamnă femeile să nu mai avorteze.Omorârea unui copil nenăscut este la fel de gravă cu omorârea unui nou născut,ba chiar mai gravă deoarece un copil avortat moare întotdeauna nebotezat.

  4. jancsi

    2016-11-08T11:54:08+02:00 at 11:54

    Ideea ca avortul este un pacat teribil(defapt e crima) nu e a preotului ci a lui Dumnezeu insusi, in ce priveste afirmatia ca copii avortati ajung in iad nu e fundamentata pe biblie si nici ideea ca toti cei botezati ajung in Rai nu e adevarata ci numai cei care au o credinta vie in Domnul Iisus (care implica fapte vrednice de pocainta). Doamne ajuta! (Osana)

  5. Elena

    2016-11-07T19:53:17+02:00 at 19:53

    De ce nu îl arestează cineva pe acest preot pentru afirmațiile acestea ,.!?? Mi se pare groaznic ce spune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top