Preotul Matei Vulcănescu: Nu omorâți copiii în pântece. Mai bine nașteți-i și apoi omorâți-i!

31.12.2017
Preotul Matei Vulcănescu: Nu omorâți copiii în pântece. Mai bine nașteți-i și apoi omorâți-i!

Preotul ortodox român Matei Vulcănescu de la Biserica Panaghia Odighitria din Pireu a postat un mesaj revoltător pe o rețea de socializare.

Preotul a postat pe Facebook un mesaj în care spune că femeile care nu vor să păstreze o sarcină să nu facă avort, ci să nască și mai apoi să își omoare copilul pentru că e “un păcat mai mic”.

“Nu mai omorati copii in pantece pentru ca ii trimiteti in iad, mai bine nasteti-i, botezati-i si apoi omorati-i! E un pacat mai mic!”, este mesajul postat de Matei Vulcănescu. Postarea a strâns un val de reacții negative.

matei-vulcanescu

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, Vasile Bănescu, a afirmat că părintele Vulcănescu nu face parte din Biserica Ortodoxă Română și că nu împărtășește ideile promovate de acesta.

Citește și: Mesajul unui preot pentru gospodine: „Lustruieste-ti sufletul, inima…nu numai parchetul”

Articolul continua dupa publicitate

“Formularea este șocantă. O calific ca profund nefericită. Preotul Matei Vulcănescu nu face parte din Biserica Ortodoxă Română. Face parte din Biserica Greciei, Mitropolia de Pireu. Contează formularea în sine. Deși intenția părintelui a fost probabil la a îndemna la nașterea pruncilor, formularea rămâne profund discutabilă. A doua parte a declarației este foarte neplăcut interpretabilă. Pruncii uciși în avort nu ajung necesarmente în iad. Este o concepție pe care biserica nu o împărtășește. Există persoane care practică în formulare un radicalism cu care Biserica Ortodoxă Română nu este de acord. Preotul Matei Vulcănescu nu aparține de BOR”, a declarat Vasile Bănescu, la Antena 3.