Connect with us

Știri

Presa românească, din nou îndoliată! A murit un mare jurnalist și scriitor

Lumea jurnaliștilor a fost lovită de o mare tragedie. Radu Ciobotea, jurnalist și scriitor, a plecat dintre noi în plină sărbătoare pascală, în Săptămâna Luminată. Bărbatul avea aproape 61 de ani și a fost răpus de o problemă care l-a chinuit mai mult timp și pe care medicii nu au putut să o trateze. Toți cei care l-au cunoscut sunt în stare de șoc.

A murit Radu Ciubotea

Radu Ciobotea, jurnalist, scriitor, profesor şi diplomat, a decedat, marţi, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unei septicemii. El fusese internat din cauza unei infecții care, din nefericire, nu a putut fi tratată de către medici. Familia este răpusă, după ce marele jurnalist a murit la vârsta fe doar 61 de ani.

Radu Ciobotea a avut o carieră de succes. El era absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 1984, dar avea şi două doctorate în literatură comparată, unul obţinut în România şi celălalt în Franța. A fost redactor la Flacăra, Expres Magazin şi Evenimentul Zilei, dar și corespondent de război pe fronturile din Croația, Bosnia și Kosovo.

Pe lângă jurnalism, a fost și un scriitor desăvârșit. Printre cărţile sale publicate se numără “Apărătorii”, un senzațional roman cinematografic care dezvăluie secretele istoriei nescrise din epoca lui Ștefan cel Mare, precum şi “Întoarcerea la Shaolin” (1995), “După Revoluție, târziu” (1996), “Război fără învingători” (1998), “Pantera roz rămâne în vitrină” (2003), “Război cu Doctor Blues” (2003), “Une guerre sans vainqueurs” (Editions Paris-Mediterranee, Paris, 2003) sau “Reportaj și literatură. Eseu asupra reportajului românesc și francez interbelic” (2005).

El a fost recunoscut pentru modul său de a scrie, pentru atitudinea sa ori de câte ori aborda un subiect de interes. Mai mult, a schimbat concepțiile multor jurnaliști și s-a dedicat din plin și meseriei de profesor, pe care a făcut-o cu drag și pasiune, mulți dintre foștii săi studenți fiindu-i recunoscători.

“A fost primul redactor-şef al Evenimentului Zilei – Ediţia de Vest, într-o perioadă în care acesta era unul dintre cele mai serioase ziare din Timişoara. A schimbat modul de a face presă în Timişoara. Radu Ciobotea a fost un om cult, fin, cu mult bun simţ. Un coleg excepţional. Este o mare pierdere pentru Timişoara”, spune Radu Nicosevici, fost publisher la Evenimentul Zilei-Ediţia de Vest.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top